26 mar 2020

Fokus på kvindelige komponister

Flere arrangerer kompositionskonkurrencer med det formål at sætte fokus på på nye værker skrevet af kvinder. Her er to aktuelle konkurrencer.

Allmänna Sången & Anders Wall Composition Award

For fjerde gang arrangerer Allmänna Sången og Anders Wall sammen med Gehrmans Musikforlag en konkurrence for kvindelige komponister med det formål at skabe opmærksomhed om kvindelige komponister og deres værker og dermed yederligt berige og udvikle ny kormusik.

Konkurrencen er international, og udover at der med vinderprisen følger 50.000 SEK, vil vinderværket også blive uropført af Allmänna Sången og udgivet af Gehrmans Musikforlag AB.

First for indsendelse af værk er 1. juni 2020. Læs mere om kriterier for konkurrencen.


The Pauline Hall Competition for women composers 2021

Sammen med Grieg Akademiet og Edition Wilhelm Hansen inviterer Bergen Filharmoniske Orkester til en splinterny konkurrence - Pauline Hall Konkurrencen for kvindelige komponister 2021.

Konkurrencen henvender sig til up-coming kvindelige komponister fra de nordiske lande, eller som pt. er bosiddende eller studerer i et af de nordiske lande. Vinderværket vil blive opført af Bergen Filharmoniske Orkester og deres chefdirigent Edward Gardner d. 11. februar 2021 i Grieghallen i Bergen.

Frist for indsendelse af værk er 15. juni 2020. Læs kriterier for konkurrencen.