11 apr 2018

A room of one's own

Arbejdsvisning med musikerkollektivet Damkapellet

Damkapellet er et musikerkollektiv bestående af kvinder, som arbejder for at fremføre musik af kvindelige komponister fra alle tider, med formål at støtte kvinder i musikscener rundt om i verden. Gennem at lære om, og udfordre traditioner, samt skabe bevidsthed om magtstrukturer, søger vi efter kunstnerisk diversitet og alternative veje til at skabe, danne og dele musik.

I forestillingen A Room of One’s Own portrætterer de seks kvindelige komponisters personlige rum og giver publikum et glimt ind i deres indre liv. Ved at spille deres musik, ønsker Damkapellet af tage publikum med på en rejse fra middelalderen til vores tid og at genskabe deres eget rum i den moderne verden.

Du vil høre musik skrevet af Hildegaard von Bingen, Isabella Leonarda, Elfrida Andrée, Kaija Saariaho, Maria Jagd and Julija Morgan.

Baggrund for denne arbejdsvisning

Sidste år inviterede DKF sammen med Københavns Musikteater komponister, scenekunstaktører og andre kunstnere til at pitche en idé til et scenekunstnerisk udviklingsprojekt om samskabelse med udvalgte borgergrupper. Damkapellets forestilling var et af fire projekter, der blev udvalgt til at få arbejds- og visningstid samt faglig sparring på Københavns Musikteater samt 15.000 kr. i støtte fra Dansk Komponistforening.