’TÊTE’ de LOUISE ALENIUS

Komponist Louise Alenius inviterer publikum ind i sit 3.5m høje træhoved for at høre 10 nye Etuder.

’TÊTE’ er navnet på Alenius’ miniature koncertsal - et gigantisk træhoved formet som Alenius' eget hoved, hvor idéer blomstrer og visner i deres mest rå, krævende og sarte form.

”Publikum skal kravle helt ind i idéen som den blomstrer inde i hovedet i de tidlige faser. Jeg elsker de første  umiddelbare, utopiske og urealiserbare dele af en idéudvikling. Før idéerne bliver formet og formateret af fornuft, inputs, kompromiser etc. Jeg har skabt hovedet som en slags ’beskyttelsesrum for u-perfekte og utilpassede idéer’. Det er lidt besværligt at komme ind i hovedet, så jeg regner med at sortere en masse publikummer fra allerede ved indgangen, og at kun de virkelig nysgerrige vil kravle derind.

Idéen til Tête opstod pga. mine præindspillede ’Etuder’ som spiller derinde til min soloudstilling. Musikken fungerede ikke til at blive udgivet, så jeg valgte at bygge en koncertsal til dem i stedet for - en koncertsal for u-perfekt musik med særlige behov og 1 publikummer ad gangen. Det har taget et par år.

Hovedet kan åbnes, flyttes og ændre udtryk, og mit ønske er -på sigt- også at vise andre menneskers idéer frem derinde”