8 mar 2019

Podcast portræt af Louise Alenius

I femte portræt af vores podcastserie, produceret af radiojournalisten Birgitta Tollan, kan du møde komponisten Louise Alenius.

Louise er autodidakt og har så længe hun kan huske komponeret inde i sit hoved. Hør om hendes rejse fra optagelser på firespors båndoptageren som barn, til at arbejde professionelt med musik i Paris. Om at være nysgerrig på ting hun ikke forstår og indbringe store tematikker som død og incest i sine værker, og om hendes jomfrurejse ind i orkestermusikken, da balletmester Nikolaj Hübbe bad hende skrive ny musik til andensatsen i Bournonville balletten Napoli.

Hør podcast via iTunes

OM DKF'S PODCASTSERIE

I Dansk Komponistforening har vi diversitet i musiklivet som et fast indsatsområde. Vi arbejder bl.a. med, hvordan komponister i højere grad kan være synlige - og forskellige - rollemodeller for børn, unge og voksne der skaber eller gerne vil skabe musik, og hvordan der kan komme mere ny musik og mere musik af kvinder på koncertprogrammerne hos danske orkestre, ensembler, festivaler, musikforeninger m.m.

Hyppige svar på spørgsmålet om, hvorfor der ikke er værker af kvinder på repertoiret, er, at der næsten ingen er, eller at man ikke kender nogen.

I Dansk Komponistforening er pt 16 % af foreningens medlemmer kvinder. Kvinder, der som professionelle komponister skaber musik inden for et væld af genrer og udtryksformer. Vi har bedt den svenske radiojournalist og podcaster Birgitta Tollan om at lave en serie portrætter af nogle af disse kvinder.