19 mar 2018

Vinder af Figura workshop fundet

Det blev Matias Vestergård Hansen, der vandt workshop-konkurrencen 2018 med FIGURA Ensemble i samarbejde med Edition Borup-Jørgensen!

Workshop-konkurrencen er den første af sin slags under samarbejdet mellem Edition Borup-Jørgensen og FIGURA Ensemble. Den er skabt som en udvidelse af Axel Borup-Jørgensen Komponistpris, og denne pris blev uddelt første gang i samarbejdet med FIGURA Ensemble på FIGURA Festspiele 2017.

Kongstanken er, at de helt unge komponister, elever på forberedende kurser til konservatoriet samt konservatoriestudernde kan sende værker ind til en workshop-konkurrence, hvor musikken bliver afprøvet, og der bliver givet konstruktivt feedback til deltagernes videre musikalske arbejde.
Alle under 30 år kunne deltage med musik, der endnu ikke har været opført. Ud af de indsendte blev seks komponister udvalgt til workshop med FIGURA Ensemble.

Dette års vinder af komponistworkshoppen blev Matias Vestergård Hansen med værket DIGT for sopran, klarinet, kontrabas og slagtøj. 

Fra bedømmelsesudvalgets udtalelse: ”Matias har en meget fin sans for instrumentation, han gennemarbejder materialet i sin komposition og formår stadig at give plads til vokal/tekst. Matias besidder et skønt musikerskab, der gør at hans musik lever, har lune og humor.”

Om Matias Vestergård Hansen

Matias Vestergård Hansen studerer komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Niels Rosing-Schow og docent Jeppe Just. Han opdagede den klassiske musik, da han som teenager begyndte at spille klaver - lige siden har han også komponeret. I 2017  fik han uropført De Glemte Børn på det kongelige teater og modtog jubilæumslegat fra Augustinusfonden. I 2018 har han workshops med DR VokalEnsemble og AVANTI Kammerorkester og er udtaget til UNM festival i Bergen. I 2019 har han planlagt  indspilningsprojekt med Esbjerg Ensemble og Alexander Mackenzie til udgivelse på Dacapo Records.