27 sep 2017

Stoned

Sjælden LP med Gunner Møller Pedersens elektroniske symfoni genudgives

I 1974 udgav komponisten Gunner Møller Pedersen på eget initiativ LP'en STONED - an electronic symphony i et lille oplag på bare 200 eksemplarer. En delvis elektronisk komposition, der i Gunners egne ord musikalsk er "ude af kategori" .

Musikken blev oprindeligt skabt til en udstilling af stenskulpturer på Ny Carlsberg Glyptotek, og de 200 LP eksemplarer er for længst solgt eller givet væk, og - skulle man måske tro - for længst glemt. MEN i 2011 lagde en hollænder hele udgivelsen ud på youtube med en bøn om, at den måtte blive genudgivet, og der er efterfølgende opstået en lille kult omkring LP'en, som pga. det meget lille oplag efterspørges til høje priser på nettet.

Andreas Vingaard, som står bag Frederiksberg Records med base i New York, opdagede STONED og herfra begyndte idéen om at genudgive STONED at rulle. Heldigvis har Gunner beholdt de over 40 år gamle spolebånd, der har krævet professionel og nænsom behandling. De er blevet overspillet, lyden er blevet remastered og STONED er nu blevet genoptrykt på vinyl af højeste kvalitet.

"To this day, STONED remains a worthy representation of Gunner Møller Pedersen’s body of work as a composer and electronic musician. The music itself provides a wonderfully layered soundtrack for future generations to discover and explore" skriver danske DJ og musiker Thomas Knak, der har skrevet booklet teksten til genudgivelsen .

Invitation til pladereception

Frederiksberg Records inviterer til pladereception torsdag d. 5. oktober i Det Gamle Radiohus på Rosenørns Allé kl. 19:30-21:00. Her vil Gunner Møller Pedersen blive interviewet fra scenen af Katrine Ring. Alle er velkomne.