8 nov 2021

Snow mask koncerter i Aalborg

Snow Mask Composers Group arrangerer i november og december en række koncerter med ny musik i Utzon Center, Aalborg.

Mandag d. 8. november kl. 19.30
Duo Diagonal er Anka Zlateva, cembalo og Adam Ørvad, accordeon. Den usædvanlige instrumentkombination har kaldt på en række helt nye kompositioner skrevet til duoen tillige med arrangementer af allerede eksisterende værker. I koncerten medvirker også parrets 11-årige datter, Gergana, som sanger – og hun har vist usædvanlige musikalske evner.

Program:
Musik af Axel Borup-Jørgensen, Louis Aguirre (ur), Georgi Arnaudov, Jexper Holmen (ur), Hanne Ørvad og Leonard Bernstein.

Tirsdag d. 9. november kl. 19.30 
Ere Lievonen (Finland) er både organist og cembalist. Han er uddannet på konservatoriet i Amsterdam, og med base i Holland optræder han nu som solist og kammermusiker over hele Europa. Ere behersker alle musikkens tidsaldre, men ikke mindst den nye musik har i ham fundet nogle fantasiske 'hænder og fødder'.

Program:
Musik af Györgi Ligeti, Louis Aguirre (ur), Piet-Jan van Rossum og Renaud Gagneux.

Søndag d. 21. november kl. 14 
Ensemble KlettWood – Anna Klett, klarinet og Deborah Wood, klaver – kan her for første gang opleves i Nordjylland. Duoen fandt sammen i 1998. Med base i København har de taget initiativ til en række nye bestillingsværker til deres kombination af instrumenter, de har udgivet CDer, og deres koncertvirksomhed byder på udsøgte programmer.

Program:
Musik af bl.a. Simon Christensen (ur) og Niels Chr. Rasmussen (ur), Jacqueline Fontyn (Belgien) og Ivan Olsen.

Søndag d. 5. december kl. 14 
Pianisten Talvi Hunt er fra Estland. Hun har især helliget sig klaverlitteraturen fra vor egen tid og har gjort tidens toneangivende mesterværker og udfordringer til sit speciale. Der er således her en unik lejlighed til at høre nytænkende musik skabt til klaverets tangenter og klangmuligheder og i virtuose hænder, og Talvis koncert er den eneste i Danmark – i denne omgang.

Program:
Musik af bl.a. Tristan Murail og Iannis Xenakis.

Søndag d. 12. december kl. 14 
Snow Mask koncerterne får her besøg af en spansk duo i verdensklasse. Pilar Fontalba, obo og Ramiro García Martín, fagot. Duoen er faktisk etableret på Snow Masks foranledning. Til daglig spiller de 2 i hver sit spanske symfoniorkester og er ved denne lejlighed inviteret til Danmark med et virtost program, delvist skrevet til netop dem og lejligheden.

Program:
Heitor Villa Lobos, Niels Christian Rasmussen (ur), Louis Aguirre (ur) og Joseì Manuel Loìpez.