10 okt 2017

Skyggen

– en kammeropera af Aya Yoshida

Skyggen er skabt i samarbejde mellem danske og japanske kunstnere i forbindelse med fejringen af 150-året for det diplomatiske venskab de to lande imellem.

Igennem 2017 har den unge, fremadstormende japanske komponist Aya Yoshida arbejdet intensivt på at komponere denne kammeropera. Hun har i de seneste år været bosat i København, og hendes musik har rødder både i Danmark og Japan. Kammeroperaen er inspireret af Hans Christian Andersens novelle ”Skyggen” og i samarbejde med librettist Shunsuke Sano har Aya Yoshida udarbejdet operaens libretto; en personlig musikalsk fortælling, som tager udgangspunkt i nogle af de store spørgsmål omkring identitet, som berøres i H.C. Andersens historie.

Ensemblet vil bestå af professionelle klassiske musikere og sangere fra Danmark og Japan, dirigeret af den danske dirigent Morten Ryelund. Forestillings visuelle del vil blive skabt i et samarbejde mellem to unge, talentfulde kunstnere Magnus Pind Bjerre (DK) og kalligrafisten Suitou Nakatsuka (JP), som vil udarbejde et dragende og fantasifuldt visuelt udtryk.

Forestillingen ”Skyggen – en kammeropera af Aya Yoshida” har premiere i Kapellet på Assistens Kirkegaard i København den 16. og 17. november 2017. Kapellet emmer af dansk kulturhistorie og har en stærk forbindelse til H.C. Andersen, og holdet bag kammeroperaen ønsker derfor at skabe en original og stedspecifik opsætning, som inddrager disse historiske omgivelser.