22 jan 2018

På gjennomreise

- uropførelse af tre sange for sopran og klaver af Hanne Tofte Jespersen til digte af Marit Tusvik

Den 28. januar uropfører operasangerinden Gitta-Maria Sjöberg og pianisten Polina Fradkina komponisten Hanne Tofte Jespersens musik til den norske forfaterinde Marit Tusviks digte.

”Jeg ledte efter en nordisk stemme, gerne en kvindes, og faldt over Marit Tusvik blandt Batzer & Co's forfattere. Jeg læste et uddrag af en roman og fandt en norsk artikel, som citerede fra hendes digte. De er ikke udgivet i Danmark, men gennem hendes forlægger Arild Batzer fik jeg kontakt med Tusvik. Hun blev heldigvis glad for ideen. Det er første gang, der bliver sat musik til hendes digte,” fortæller Hanne Tofte Jespersen.

Koncert og forfatteraften

Samarbejdet mellem Hanne Tofte Jespersen og Marit Tusvik har igennem Roskilde Musikforening banet vejen for et todages besøg . Udover koncert i Himmelev Sognegård d. 28. januar, kan man opleve Marit Tusvik til en aften på Roskilde Bibliotek d. 29. januar. Udgangspunkt for aftenen er de to romaner, der er udkommet på dansk, Dejlig er jorden og Sigrid Finne, og de tre digte På gjennomreise, På linje, Fortel ikkje meg, som Hanne Tofte Jespersen har komponeret musik til. Desuden den seneste roman, I hans armar, som er kommet på norsk i 2017. Aftenen har form af en samtale mellem den norske forfatter og komponisten.