19 feb 2020

Neko3 x njyd

I slutningen af februar går de to unge ny musik-ensembler NEKO3 og NJYD sammen om at præsentere to koncerter med værker af yngre danske og herboende komponister sat i relief af to internationale navne.

På programmet er værker af James Black, Bára Gísladóttir, Elena Rykova, David Bird og Mads Emil Dreyer

Første koncert finder sted den 26. februar i KoncertKirken i København, og dagen efter gentages samme program på konservatoriet i Aarhus.

Om de to ensembler

NEKO3 har base i København og er startet af de to slagtøjsspillere Lorenzo Colombo og Kalle Hakosalo, komponisten Mads Emil Dreyer og Fei Nie, der er pianist.

Ensemblet har et særligt fokus på samspillet mellem det auditive og det visuelle, og via kombinationer af akustisk og elektronisk lyd, video, koreografi og lys bestræber de sig på at integrere musik, visuel kunst, installationer og performance i én fasttømret helhed. NEKO3’s ambition er at sammensætte hver koncert som ét klart koncept og skabe en fortælling, der gør koncerten til en unik oplevelse for publikum.

Siden etableringen i 2017 har NEKO3 optrådt på festivaler som Dark Music Days i Island, Kammerklang i London og Klang Festival, Pulsar Festival, Moderne Mandage og Sonic Festival i København. I 2018 indspillede ensemblet deres første EP med musik af den danske komponist Jeppe Just Christensen. I sommeren 2019 indspillede de deres anden EP med to værker af ensemblets egen komponist Mads Emil Dreyer.

www.neko3cph.com
www.facebook.com/neko3cph

NJYD har siden deres begyndelse i 2014 arbejdet på at kommunikere nye kompositioner på en vedkommende og fængslende måde. Den utraditionelle besætning – fløjte (Marie Sønderskov), saxofon (Anja Nedremo), guitar (Mikkel Egelund Nielsen), perkussion (Jonas Weitling) – skaber nye lyde og er fundamentet for eksperimenter, der fører til udvikling af den moderne musik.

Kvartetten arbejder i rammer væk fra den traditionelle koncertsal med ambitionen om at nå ud til et ungt og nyt publikum, hvilket er et af hovedfokuspunkterne ved deres egen koncertserie NJYD. NYT. NORDISK - hvor de samarbejder med fremadstormende lokale og internationale kunstnere.

De fire prisvindende musikere er alle uddannede solister fra Det Jyske Musikkonservatorium, og i det sidste årti har de spillet en central rolle i miljøet for ny musik i Aarhus. NJYD er også engageret i den kompositoriske fødekæde og har vært Artist in Residence ved SPOR New Music School siden 2018, hvor kvartetten coacher unge kommende komponister.

www.njydquartet.com
www.facebook.com/njyd1