15 aug 2023

Mortalities

Danmarks første virtual reality opera giver dig adgang til underverdenen.

Virtual Reality-operaen MORTALITIES er et nyt operaformat, hvor fire gæster lukkes ind ad gangen til en eksklusiv oplevelse, der både er fysisk og virtuel. Efter et indledende ritual bevæger du dig fysisk rundt i en stor live installation, hvor der udspiller sig en multisensorisk dødsopera.

Med inspiration fra nekroæstetiske aspekter af død har det kunstneriske hold udviklet seks versioner af døden, som du får mulighed for at afprøve. Du rejser gennem det kolde, det tunge, det beskidte, det forvrængede og kommer tæt på den fulde dekomposition – før der opstår liv igen.

Librettoen af Ursula Andkjær Olsen er sat i musik af SØS Gunver Ryberg, der tilfører operasangernes stemmer et nyt udtryk i et elektronisk univers. Det visuelle udtryk er skabt af Ninna Steen, der i samarbejde med MANND og Quad studio forener den fysiske verden med det virtuelle univers. Konceptet er skabt og initieret af kunstnerisk leder Rebekka Bohse Meyer, der med MORTALITIES undersøger VR’s potentiale for opera i Danmarks første VR-opera.