6 nov 2017

#Off-Off-Human

# Off-Off-Human er det tredje resultat af en samarbejdstrilogi mellem det Chicaco-baserede ensemble Mocrep og den brasiliansk-italienske københavnerbaserede komponist, extended vokalist og performancekunstner Marcela Lucatelli. Deres første samarbejde – this is a piece not a WHOL - blev udviklet og præsenteret under Darmstadt Summer Courses for New Music i 2016.

Eftersom Mocrep og Marcela Lucatelli på enestående vis delte interesse for de samme samtidige emner, var de sikre på at mødes igen og indgå endnu et samarbejde under ensemblets kunstneriske ophold på Mana Contemporary, i Chicago. Dette samarbejde kulminerede i en en-aftens performance, # Off-Human, og en respektiv installation. Se video af denne performance

Med # Off-Off-Human er er Marcela Lucateli i samarbejde med Hotel pro Forma nu værter for ensemblet i Danmark, hvor de giver dig muligheden for at opleve, hvad der bevæger dem - og (ikke) årsagerne til det.

 

Om Mocrep

Mocrep er et Chicago-baseret ensemble dedikeret til udførelsen af ​​radikal musik fra det 21. århundrede, der beskæftiger sig med samtidskultur - æstetisk, socialt og politisk. De specialiserer sig i værker, der ikke kun syntetiserer musik, teater og performance kunst, men som også produktivt omfavner forskellene mellem disse medier. På den måde håber de at udstille og udforske nye muligheder i performance i dag.

Gruppen består af tretten artister, og afspejler ideen om musik som et medium, betydningen af ​​ydeevne som et socialt forhold og kunstens potentiale som katalysator for forandring. Mocrep skubber konstant på for at imødegå politiske, sociale og kulturelle spørgsmål gennem performances og har til formål at skabe rum for publikum til at gøre det samme. Samarbejde er en central del af denne praksis, både mellem komponister og kunstnere og på tværs af kunstneriske discipliner.
http://www.mocrep.org

Om Marcela Lucatelli

Marcela Lucatelli er komponist, extended vokalist og performancekunstner, der har opnået international anerkendelse for hendes yderst originale, sanselige og politisk ladede værker. Født i Brasilien og med hjemsted i Danmark fremkommer hendes praksis gennem en post-mediatisk tilgang til skabelsesøjeblikket, dannet af sociale og mikropolitiske nødsituationer i mødet med den anden i fremstillingen.

Som komponist er Lucatelli interesseret i at afsløre forstyrrende forbindelser mellem musik og kultur, med fokus på den performative tilgang til lytning og produktion af lyd. Endvidere søger kunstneren konstant efter nye tankegange og strukturer for samarbejde.

Hendes værker har været præsenteret på forskellige festivaler og internationale arrangementer som Nordic Music Days, Darmstadt Internationale Ferienkurse Fur Neue Musik, Donaueschinger Musiktage, Copenhagen Jazz Festival, FILE - Festival Internacional de Linguagem Eletronica og WOMEX. Hun forsker i øjeblikket i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
https://www.marcelalucatelli.co