22 aug 2017

Hesbjerg Revisited

– en site-specific musikinstallation på Hesbjerg Slot

Den 15., 16. og 17. september vækkes det forladte Hesbjerg Slot ved Blommenslyst, Odense til live igen i en sanselig fusion af kammermusik og performance.

Det sker med kompositionen ”Hesbjerg Revisited”, skrevet af komponist og musiker Poul Udbye Pock-Steen specifikt til den store fynske kunst- og kulturfestival, Mod.Strøm.

”Hesbjerg Revisited” er både en musikinstallation og en koncert med ensemblespil, kor, computer-styrede klangbilleder og en nycirkus-performance. De forskellige indslag udspiller sig i slottets mange forskellige rum og fortryller slottet i en kort, magisk stund, der spænder fra ca. en time før solnedgang til tusmørke.

Om musikken

De musikalsk varierende satser forholder sig stilistisk til slottets arkitektur og tilstand, og er indbyrdes forbundet og koordineret, således at tilhøreren får en samlet musikalsk og visuel klanglig oplevelse ved at bevæge sig rundt i slottets indre.

I takt med at dagslyset mister sin styrke, ændrer installationen sin karakter og bliver mere indadvendt for til sidst næsten at "gå i stå".

På det tidspunkt er publikum ude af slottets indre rum og samlet i slotshaven, hvor nycirkus-artisterne tager imod. Nu, i tusmørke, afsluttes begivenheden med en afslutningssats, spillet fra slottets vinduer ud mod publikum i haven. Slottet giver lyd fra sig en sidste gang.

Hesbjerg Revisited er del af Poul Udbye Pock-Steen og Via Artis Konsorts løbende arbejde med at bringe Europas musikalske kulturarv ind i nutiden, med site-specific kompositioner og opførelser på bevaringsværdige lokaliteter.