26 feb 2018

FIGURA Ensemble fylder 25 år

I år er det 25 år siden, at FIGURA Ensemble blev dannet. Ensemblets historie begyndte i 1993, da seks studerende på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium fandt sammen om interessen for den nyeste musik. I begyndelsen var det altså kun lyd, der bandt ensemblet sammen, siden er der sket meget! I 25 år har ensemblet i stadig og stædig udvikling udforsket musikken og musikkens muligheder for at berige eller give livsændrende oplevelser til et publikum i alle aldre.

Der er stadig to medlemmer i ensemblet, der har været med helt fra begyndelsen, Helene Gjerris og Jesper Egelund. Fra år to kom Anna Klett med, som i dag er ensembleleder. I 2002 opsatte ensemblet operaen MIKI ALONE af komponisten Peter Bruun, som han modtog Nordisk Råds Musikpris for i 2004. Her fik ensemblet for alvor fik sin dåb som specialister i moderne opera. Siden da har ensemblet set sådan her ud: Fire musikere, en komponist, en scenograf/arkitekt og en forfatter: Helene Gjerris, mezzosopran · Anna Klett, klarinetter · Frans Hansen, sav, slagtøj · Jesper Egelund, kontrabas og andre strengeinstrumenter · Filippa Berglund, scenograf, visuel designer, arkitekt og Ursula Andkjær Olsen, tekstforfatter.

Jubilæumskoncert 7. marts

Den 7. marts skydes jubilæumsæsonen i gang, med med en stor festlig koncert i Koncertkirken på Blågårds Plads, af et stort udvidet ensemble med masser af gæster. Aftenen indeholder både en uropførelse, en førsteopførelse af ensemblet samt en hitparade af værker som FIGURA igennem tiden har haft på sit repetoire!

Ved årets første jubilæumskoncert kan man bl.a. opleve følgende værker:

  • Tróndur Bogason: Night Time, uropførelse
  • Anna Thorvaldsdóttir: Fields, førsteopførelse af FIGURA Ensemble
  • Peter Bruun: En klokke af sølv, der kimer alt levende sammen
  • FIGURAs store hitparade med værker af: Per Nørgaard, Anders Brødsgaard, Steingrimur Rohloff, Peter Bruun og Ursula Andkjær Olsen, Jens Hørsving, Jesper Egelund, Rasmus Zwicki og Peter Fuglsang.
     

Aftenens medvirkende:
Casper Schreiber, dirigent
Helene Gjerris, sang
Kristoffer Hyldig, klaver
Johan Krarup, cello
Jesper Egelund, bas
Mikkel Egelund Nielsen, el-guitar
Andreas Borregård, accordeon
David Hildebrandt, slagtøj
Frans Hansen, slagtøj
Peter Fuglsang, klarinetter
Anna Klett, klarinetter
John Fomsgaard, lyddesign