15 jun 2017

Elite og vækstlag

DKF sætter fokus på eliten og vækstlaget i musikken på dette års Folkemøde

I Medieteltet - Kampeløkke Havn - viser DKF ved komponist Eva Noer Kondrup resultatet af en kompositionsworkshop med børn fra Kongskærskolen i Allinge. Vi inviterer til debat med bl.a. kulturminister Mette Bock i panelet og afslutter med en minikoncert med Bolette Roed og David Hildebrandt.

Børn og musikere leger sig frem til et nodebillede

Børn fra Kongskærskolen i Allinge skriver noder og skaber et stykke musik, der fortolkes og opføres på stedet. Musik er fyldt med figurer og gentagelser, alle sløjfet sammen i mønstre. Her vælges tonerne og figurerne ved tilfældigheder, hvor en melodi kan gå i ukendte retninger, langt længere end fantasien rækker.

Komponisten Eva Noer Kondrup har gennemanalyseret og dekonstrueret musik fra flere kulturkredse og skabt nye æstetiske rammer for, hvordan musik kan udfolde sig. Hun skriver moderne klassisk musik ud fra terningekast og kniplingemønstre. Kom og se børnene lege sig frem til et nodebillede, alle kommer til at skrive en tone, og musikken spilles derpå af musikerne.

Hvordan sikrer vi rum for både elite og vækstlag i dansk musik?

Danmark har en række komponister, som er lige så store verdensstjerner på musikkens landkort, som de stjerner - vi alle kender - fra dansk drama og dansk film. Og nedenunder -  i vækstlaget – pibler talenterne op. Dansk Komponist Forening inviterer til debat om hvordan vi sikrer et rum for både elite og vækstlag i dansk musik.

Vi inviterer til med debat med Mette Bock, Kulturminister. Rasmus Nordquist, Politisk ordfører, Alternativet. Bertel Krarup, Rektor, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Kim Bohr, Orkesterchef, DR. Vinca Wiedemann, Rektor, Den Danske Filmskole. Bent Sørensen, Formand, Dansk Komponistforening. Bolette Roed, Musiker.

Debatten modereres af Ole Mølgaard

Minikoncert med Bolette Roed og David Hildebrandt

Oplev en eksklusiv minikoncert med to af Danmarks dygtigste musikere, blokfløjtenist Bolette Roed og percussionist David Hildebrandt