27 feb 2017

DKF tager på messe

Som noget nyt deltager Dansk Komponistforening dette forår på hele to messer for folk i undervisningsmiljøet. Her vil vi præsentere vores seneste musikpædagogiske tiltag.

Danmarks Læringsfestival

Den 1. og 2. marts er DKF at finde på Danmarks Læringsfestival 2017 i Bella Centret. Bag festivalen står Centre for Undervisningsmidler Danmark og Styrelsen for It og Læring. Festivalen er mødested for udvikling af læring, pædagogik og digitale redskaber og samler hele undervisningsverdenen.

På festivalen vil vi præsentere vores seneste musikpædagogiske initiativ: det digitale læremiddel Fem spor i ny dansk musik, som vi har skabt i samarbejde med lektor på University College Syd, Else Marie Okkels.

Fem spor i ny dansk musik er et gratis digitalt læremiddel, der gør det spændende at arbejde med ny dansk musik i skolen på 3.-6. klassetrin.

Materialet er opdelt i fem spor: vokalmusik, instrumentalmusik, musik for hjemmebyggede instrumenter, konceptuel musik og elektronisk musik. Disse spor er udvalgt, fordi de viser forskellige typer musik, men også forskellige tilgange til det at skrive musik i dag. Materialet lægger op til et tværprofessionelt samarbejde mellem folke- og musikskolelærere, og passer dermed perfekt til Den Åbne Skole.

Med på vores stand har vi lektor Else Marie Okkels samt komponisten Jeppe Just, som er en af de ti komponister, der indgår i materialet.

Skolemessen 2017

Den 26. og 27. april drager vi over Storebælt til Skolemessen 2017 i Aarhus. Skolemessen er en fagmesse for læremidler med mere end 150 udstillere og 50 foredrag.

Også på denne messe vil vi præsentere Fem Spor i ny dansk musik, ligesom vi vil præsentere vores helt nye APP SOUNDMAP.DK, som vi er i færd med at udvikle i samarbejde med komponisten Hans Sydow og Sune Hede.

SOUNDMAP.DK er en kreativ platform, hvor elever og lærere på en sjov og enkel måde kan arbejde med lyd som udtryk og erfaringsform i undervisningen. SOUNDMAP.DK lanceres 1. april og her vil man på kunne optage, redigere og lave et landkort af lyde.