Dansk verdenssucces genopføres

Undervandskoncerten AquaSonic får re-premiere i Aarhus efter at have turneret verden rundt. Det innovative danske musikværk har fået rekordlignende omtale i udlandet.

Publikum herhjemme får nu igen mulighed for at opleve det danskproducerede musikværk under vand, AquaSonic. Der er gået knap to år, siden værket blev opført under det europæiske kulturhovedstadsår i Aarhus. I mellemtiden har AquaSonic været opført i tre verdensdele fra Sydney i Australien til Hong Kong i Asien og Harstad i Nordnorge.

Massiv og rosende omtale

Koncerterne har skabt opsigt blandt publikum og fået usædvanligt megen omtale i store internationale medier. Både Time Magazine, The Huffington Post, The Herald og Vice, har skrevet rosende om AquaSonic og det Aarhus-baserede ensemble Between Music, mens BBC, ARD og ZDF har lavet længere TV-indslag. For blot at nævne nogle få af de ca. 500 internationale medier, der har været imponerede over Between Musics bedrift. For eksempel lød overskriften i Huffington Post:

”This Band Plays Music Underwater, And It’s Hauntingly Gorgeous. Prepare to be captivated.”

Bred appel

I en anden ende af medielandskabet kom AquaSonic sidste år også i det populærvidenskabelige Ripley’s 100-års skrift A Century of Strange med et stort opslag. Og rundt omkring i verden ved skærmene har folk spærret øjnene op og nysgerrigt set på uddrag af den sælsomme og innovative koncert.

På de sociale medier er videoer med optagelser fra koncerter og interviews set overvældende ca. 45 mill. gange. I foråret sidste år udarbejdede Meltwater, som overvåger medier verden over, en analyse, som viste, at omtaler og pressedækning af AquaSonic samlet set havde nået 900 mill. læsere og seere.

Pionerer i musik

At AquaSonic er en unik oplevelse, kan der næppe være to meninger om. På scenen spiller og synger fem musikere nedsunket i hver deres menneskestore akvarium. Instrumenterne er specialbyggede til det særlige element, sangteknikken er opfundet og optrænet over lang tid og kompositionen tilpasset musikernes behov for at glide op til overfladen og trække luft ind.

AquaSonic er verdens første musikværk, som fremføres udelukkende under vand. Det tog Between Music tolv år at udvikle værket musikvidenskabeligt, kunstnerisk og teknisk med komponist Laila Skovmand og violinist Robert Karlsson som ihærdige drivkræfter.

Intimkoncert

I udlandet har de optrådt på scener med helt op til 1.400 publikummer ad gangen. Genopførelsen herhjemme bliver som intimkoncert på Godsbanen i Aarhus’ Åbne Scene med plads til ca. 200. Det betyder, at alle kan opleve koncertens særlige iscenesættelse, musikerne i vandet og de æstetiske finesser på tæt hold.