25 apr 2019

BEINTA - symfonisk sangcyklus

I arbejdet med BEINTA var komponisterne Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen optaget af at indfange nogle af sindets komplekse modsætninger i musik. Det blev der et 40-minutter langt symfonisk værk for stemme og symfoniorkester ud af, der blev uropført på SPOT Festival 2016. Nu opføres værket igen d. 27. april 2019.

Den sagnomspundne færøske femme fatale Beinta er kendt som en kontrastfuld 1700-talskvinde. I sin samtid var hun berygtet for sine mørke sider, der var lige så utæmmelig og uberegnelig som den barske færøske natur.

Dette mørke og den omskiftelige natur arbejdede Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen med som en grundsten i det symfoniske værk. Værket er udformet som en række kortere sange eller stemninger, der beskriver uro, sorg, tunge tanker i et vibrerende indre landskab, men også opløftende kærlighed, tillid, begær og håb.


"En gang imellem oplever man noget, som ikke forlader kroppen lige med det samme. Oplevelser, der printer sig ind og ryster sjælen. Sådan en oplevelse var ”BEINTA” lørdag på SPOT Festival..."

Nordjyske Stiftstidene, *****