Allersidste Suså festival

Når Suså Festival går i luften for 26. gang i weekenden 31. august - 2. september 2018, bliver det for sidste gang.

"I 26 år har festivalen sat en ære i at udbrede kendskabet til den nyskrevne kompositionsmusik. Igennem årene har vilkårene for at lave festivalen imidlertid ændret sig: Færre danske ensembler er optagne af at opføre vor tids musik – og de få, der er, får færre og færre scener at opføre den på – festivalen får færre komponister, som interesserer sig for den ”rene” musikoplevelse så at sige, og vi kan se, at vi oftere må ty til udlandet for at få musikere, som er dedikeret til den nye musik. Spændende, men også dyrt og besværligt. Altså siger vi efter en enstemmig beslutning farvel og tak, når årets festival er forbi og håber, at andre og yngre kræfter vil tage stafetten op andetsteds." Skriver festivalledelsen i en pressemeddelelse.

Men forinden kan man opleve 35 værker af 29 nutidige komponister spillet af en række ensembler og solister. Gennem årene har flere internationale ensembler besøgt festivalen og mange er vendt tilbage. I år bliver der mulighed for et genhør med de ikke færre end otte kontrabassister fra det italienske Ludus Gravis ensemble, som optræder ved en koncert fredag d. 31/8 kl. 16.

Lørdag d. 1/9 kan man opleve en koncert uden musikere på scenen, nemlig en præsentation af Axel Borup-Jørgensens store naturlyriske orkesterværk MARIN i en filmisk version. Animationsfilmen, som er fra 2016, er tænkt som et visuelt komplement til det oprindelige værk, skrevet i 1970.

På dette års Suså Festival kan man i øvrigt opleve Elisabeth Holmertz – Kenneth Karlsson Duo, irske Concorde Ensemble i et Vindue mod Irland, sangeren Christina Holm Dahl, pianisten Jonas Olsson, Athelas Sinfonietta Copenhagen med sangsolisterne Signe Asmussen og Jakob Bloch Jespersen samt bratschist Mina Fred i et møde med forfatteren Pablo Llambías.

Se meget mere på www.susaafestival.dk