5 okt 2020

Unboxing the Goodiepal collection

Kunstneren Goodiepal fremviser sin samling af lydkunst.

Indtil d. 6. december 2020 kan du på Statens Museum for Kunst komme ind i et forunderligt univers af lyde, signaler og teknologi, når den færøske kunstner og elektroniske komponist Goodiepal fremviser sin samling af lydkunst. Goodiepal er indehaver af en af Europas største samlinger af lydkunst. Nu pakker han sine mange kasser ud og præsenterer med egne ord ’en udstilling for små og store drømmere’.

I udstillingen kan du også opleve en forsinkelsesmaskine, en computer, der udelukkende består af glas, salt og vand, og en maskine, der efter sigende gør det muligt at tale med de døde. Samtidig undersøger Goodiepal med udstillingen spørgsmål såsom, hvordan man laver kunst for kunstig intelligens, og om lyd kan lejre sig og eksempelvis gemmes i 9.000 år gamle sten.

Bananskolen og Unges Laboratorier for Kunst

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Goodiepal og SMK samt ULK – Unges Laboratorier for Kunst, som er SMK’s sociale og kreative fællesskab for unge, og eleverne fra Goodiepals åbne kunstskole, Bananskolen.

Forelæsningsrække og performances

Hver onsdag kl. 17.00 inviterer Goodiepal og Bananskolen til åbne forelæsninger på museet. Her kan man deltage i talks med en række eksperter og aktører fra den danske og internationale lydkunstscene samt med Goodiepal selv.

Hver torsdag kl. 16.00 er der mulighed for at opleve en række performances, som er arrangeret af holdet bag udstillingen.

Både forlæsninger og performances er gratis. Læs mere om arrangementerne i SMK's kalender.