14 aug 2020

SPOR festival 2020

For 16. gang kan aarhusianerne opleve ny musik og lydkunst i byen. SPOR festival er Aarhus’ internationale festival for auditive oplevelser med et uventet udtryk, der taler til alle sanser.

SPOR festival er en anderledes musikfestival. Her er processen i fokus, og det er en etableret del af festivalens kuratering, at ledelsen indgår i processen omkring tilblivelsen af værkerne. Ofte bookes blot en idé og en kreativ vision. Herefter er festivalledelsen med i udviklingen med feedback og sparring. Hvor andre musikfestivaler præsenterer resultatet, giver SPOR muligheden for at gå på opdagelse i processen, blive inspireret, dyrke den kunstneriske arbejdsproces og følge et værk på dets rejse.

 

Internationale gæster og bred spændvidde

Listen af værker, der præsenteres på SPOR festival 2020 tæller bl.a. internationale navne som Oblivia fra Finland, der med Verdrängen Verdrängen Verdrängen går i kødet på de fælles Europæiske minder i en humoristisk performance. Også højt profilerede danske komponister og musikere optræder. Bl.a. den internationalt anerkendte cellist, Jakob Kullberg, der vender celloen på siden som en guitar, og fortolker countrygenrens klichéer i Niels Rønsholdts sarkastiske og nationalisme-kritiske værk Country. Desuden er fremadstormende komponister repræsenteret inden for klassisk, akustisk og elektronisk musik, ligesom lydkunsten bl.a. repræsenteres gennem et gratis udstillingsprogram, hvor kinesiske Yiran Zhao og danske Julie Østengaard byder på hhv. lydmeditation og 16 kinetiske lydskulpturer i atelieret Spanien 19C på Sydhavnen.

"Vi glæder os enormt til at præsentere et ‘live’ festivalprogram med uropførelse af værker, som er skabt af nogle af de mest spændende yngre danske kunstnere pt. I en tid hvor vores mobilitet og mulighed for at mødes har været stærkt begrænset, er vi også begejstrede over at internationale strømninger og kunstnere bliver en del af årets festivalprogram og skaber værdifulde møder mellem det lokale og det internationale", siger Anne Marqvardsen, der sammen med Anna Berit Asp Christensen udgør festivalledelsen på SPOR festival

Se det fulde program på www.sporfestival.dk o/ eller se trailer for SPOR festival 2020