10 okt 2017

At spille nyt

Der er meget på hjerte – og nye og fantastiske klange, toner og rytmer på paletten, når Ny Musik i samarbejde med Hjørring Musiske Skole og Musikskolen i Frederikshavn Kommune indbyder til 2 koncerter:

  • Det Musiske Hus i Frederikshavn tirsdag d. 10. oktober kl. 19
  • Vendsyssel Teater i Hjørring onsdag d. 11. oktober kl. 19
     

Talentelever fra de 2 skoler og professionelle musikere optræder side om side – og sammen – i nye værker komponeret til lejligheden og de medvirkende.

Komponisten Eirik Moland har skrevet 2 værker til hver sin gruppe af talentelever fra de 2 musikskoler. Titlerne er ”To små sange til mangfoldigheden” med tekst af den norske forfatter Sigbjørn Obstfelder og ”Vakna det är höst”.

Det professionelle indslag er en kvintet med guitaristen Eva Østergaard, Olga Carlsen, violin, Line Nørgaard, fløjte, Torsten Folke Pedersen, vibrafon og Signe Wang Carlsen, bas. Eva Østergaard er solist i den usædvanlige og farverige besætning, der uropfører et nyt værk af Niels Chr. Rasmussen under titlen ”Skøn og smykket som verdens omkreds”.

Komponisten Bendt Astrup har til lejligheden arrangeret en af sine sange – ”Giv dem himlen tilbage” med tekst af Halfdan Rasmussen – et arrangement, der bringer alle koncertens 14 medvirkende i et smukt sammenspil.

Så vidt har musikken nordjyske relationer, men programmet rummer også et bidrag udefra. Violinisten Olga Carlsen spiller 2 små værker for solo violin af den københavnske komponist Bo Andersen.