17 maj 2022

Sønderskov revisited

Musikdramatik på Sønderskov Herregård

Torsdag den 16. juni 2022 opfører ensemblet Via Artis Konsort det site-responsive værk Sønderskov revisited, skrevet specifikt til begivenheden af danske komponist Poul Udbye Pock-Steen.

Site-responsive events er et musikdramatisk format, hvor musik og performance går i samklang med alt det der karakteriserer opførelsesstedet; rumforhold, lysforhold, akustik, historisk kontekst, stedets betydning i lokalsamfundet, etc. Musikken forholder sig ikke alene til stedet; Stedet bliver en aktiv del af den musikdramatiske komposition.

Et site-responsive event finder sjældent sted i en koncert- eller teatersal, og kan faktisk opføres hvorsomhelst, hvor stedets historie, funktion og arkitektur har noget væsentligt at fortælle. Det kan for eksempel være historiske bygninger, forladte steder, ja sågar steder der ikke længere eksisterer.

Site-responsive events er unikke. To forestillinger kan ikke være ens, og musikken skrives - og performance tilrettelægges specifikt til det pågældende sted.

Det gennemgående tema i Sønderskov revisited er den flygtige ungdom og skønhed, og den uundgåelige nedbrydning mod alderdom og død, et tema som har optaget kunstnere siden tidernes morgen. Interesserede kan læse mere om formatet og det konkrete event på websiderne: https://ballhaus.dk og https://www.musica.nu/artikler/sonderskov-revisited