10 aug 2020

#Operaharmony

Nykomponerede micro-operaer i en coronatid

Et ganske særligt internationalt projekt med base i UK har set dagens lys under COVID-19 pandemien. I de seneste måneder er en række micro-operaer blevet komponeret og realiseret, og i disse uger lægges de ud på OperaVisions website, 5 operaer pr. uge, i hele august måned. Hele projektet er sat i værk og organiseret af Ella Marchment, britisk opera- og kulturpersonlighed.

Projektet blev lanceret som respons på covid-19 pandemien og indbød til at lave korte ca. 10-minutter lange operaer med en relevant tematik i forhold til pandemien. Det er der kommet 20 helt nye operaer ud af med komponister, librettister, sangere og musikere fra adskillige lande.

Hver uge i august lægges der om tirsdagen 5 nye operaer ud frem til den sidste tirsdag i måneden, og hver uge kan lyttere/seere stemme på, hvilken af de 5 operaer de bedst kan lide.

Dansk bidrag

Fra Danmark er der to deltagere, komponisten Nils Holger Petersen og sound engineer Jonas Rose Høeg.

Nils Holger Petersens bidrag til serien hedder GRIEF og er baseret på en brevveksling fra det 9. århundrede. Den lægges ud i projektets sidste uge, dvs. tirsdag d. 25. august.