I juni 2022 udsendte Struer Kunstråd det åbne call; Lyden af fremtidens byrum - med afsæt i ønsket om et nyt kunstværk der forholder sig til Struers offentlige rum og ideen om, at markere en velkomst til Lydens By - med udgangspunkt i arealer i nærhed af Struer Station.
Blandt de indkomne projektforslag udvalgte kunstrådet Niels Lyhne Løkkegaards værkforslag Du er ikke alene.
Om værket
Kunstværket består af en række vægmoduler beklædt med såkaldte anekkoiske kiler der tilsammen skaber et rum for lytning i det offentlige byrum; et sted hvor man kan lytte til den sammefiltrede verden vi alle er en del af, og værket er tænkt som et sted/ikke-sted hvor vi kan lytte til de forskellige fællesskaber vi indgår i og som alle griber ind i hinanden; lyden af mennekser, insekter, fugle, biler, tog, vind osv.
De anekkoiske kiler som væggene er beklædt med, er udført i dansk Douglas træ og er en kopi af de lyddæmpende kiler man normalt finder i såkaldte anekkoiske kamre (lyddøde rum), som ofte bliver brugt i industrielt øjemed for at skabe et neutralt lydligt miljø man kan måle på, sådan som det f.eks. er tilfældet hos Bang & Olufsen.
I værket vendes dette lyddøde rum på vrangen for herved at opgive ideer om menneskelig kontrol og neutralitet.
Værket er således en invitation til at afbryde isolationen - til at lukke verden ind, og gennem lytningen minde sig selv om, at man ikke er alene.
De lydabsorberende trækiler vil over tid ændre sig og må sprækker vil opstå hvorefter insekter vil flytte ind i værket.
Jorden omkring vægmodulerne er belagt med et såkaldte græsfliser med henvisning til de svævende gulve man ofte finder i lyddøde rum, og bænken til mennesker er malet med farven Ral1003 - en farve der fortrinsvis bliver brugt i det offentlige rum til at signalere agtpågivenhed.
Omkring værket er der sået med en særlig naturfrøblanding af flerårige hjemmehørende planter som biologer ved Struer Kommunes Natur- og Miljøafdeling har sammensat. Planterne er robuste og egner sig til lokaliteten, og er samtidig velegnede til at fremme insektlivet og dermed biodiversiteten på arealet.