11 aug 2020

Nature as sound architecture

Faculty of Senses Meeting #4

"At synge i naturen, som vores forfædre gjorde, mens de gik eller arbejdede, giver os den naturlige akustik og oplevelsen fra folkesangerne, der er blevet overleveret gennem generationer." - Anne Eisensee

Sanger og performer Anne Eisensee tager os med til hendes Concert Walk i Gribskov. Concert Walk består af både hendes performance og en stemmeworkshop. Det starter allerede fra Mårum St. (kl. 14:35). Vi går i skoven sammen og udforsker, hvordan natur og sang smelter sammen, og hvordan vi kan lave vores eget sprog og/eller verdenssange for at genforene os med naturen.

Derefter vil Anne holde en kreativ stemmeworkshop som bygger på svensk Kulning og bulgarsk folkemusik.

Til sidst lytter vi til musiketnolog Eva Focks miniforedrag omkring et bål.

”Når man ser på musik i et globalt perspektiv, bliver naturens rolle mere end et referencepunkt eller en del af en national fortælling. Naturens forskellige lydbilleder har gennem menneskehedens historie været vigtige auditive scenerier for vores liv… og de definerer derved musikkens fundament” - Eva Fock.


Om Anne Eisensee

Freelance sanger, danser og performer. Baseret i Danmark. Uddannet på EDDC, europæisk dansudviklingscenter i Holland.
Musik og sang er essensen i ​​hendes kunstneriske arbejde. Hun er specialiseret i folkesang, især fra Nordindien, Bulgarien, Tyrkiet og Skandinavien. Hun studerede også sang fra Irland, Ungarn, arabiske lande, tidlig vestlig sang, gregoriansk og byzantinsk sang. Anne søger konstant at berige og udvikle sin stemme og musikalitet. De sidste syv år har hun arbejdet med at omdanne sin rige musikviden til solo-sange på sit eget opfundne sprog - Sjaruna.
anneeisensee.com

Om Eva Fock

Eva Fock er musikantropolog og musikentreprenør, der bruger global syn og mangfoldighed som en konstant inspiration til uddannelsesprojekter.
Jeg ser med friske øjne på hvad musik er, hvad musik kan og hvordan vi kan bruge musik i undervisningen og i livet.
Det globale og det lokale, det fjerne og det nære, udsynet og indsigten er knyttet sammen. Musik fra alle dele af verden besvarer de samme spørgsmål for de mennesker som skaber eller bruger musikken. Det lyder bare forskelligt. Nogle gange MEGET forskelligt!
www.earswideopen.dk