30 maj 2022

Monument

Sidste chance for at opleve Lars Lundehave Hansens total-lyd-installation MONUMENT

En imposant konstruktion er placeret centralt i udstillingsrummet, som en kryptisk scenografi, hvor røgen pulserer ud underneden mens højttaler-enheder gisper efter luft i slowmotion og væggene vibrerer lav-frekvent. I den centrale del af konstruktionen får man adgang til en række tableauer i forskellige etager: Herinde foregår optiske illusioner med roterende lys, farvefiltre og refleksfolie. Værket er så tungt, at man næsten ikke kan trække vejret.

Værket er en hybrid af tidligere kunstneriske greb, uudforskede værk-ideer og storhedsvanvid samlet i en ny retning og gestaltet som et monument over fortiden, der skuer ind i fremtiden; En krydsning mellem et kunstværk og et rumfartøj; Et koncentrat af 20 års virke og erfaring formuleret som et åbent spørgsmål til de næste 20 år.

Kort om Lars Lundehave Hansen
Igennem to årtier har lydkunstner Lars Lundehave Hansen (f. 1978) markeret sig som en visionær og konstant eksperimenterende kraft. Med et afsæt i både en kunstnerisk akademi-uddannelse og en mangeårig engageret produktion i eksperimenterende lydmiljøer har Lundehave Hansen konstant afdækket og udforsket lyd i værker og værker af lyd. Ofte er der eksistensfilosofiske tildragelser, teologiske undertoner og tekniske eksperimenter. Kunsten er i sin essens uoverskuelig og man derfor må bevæge sig igennem kunsten for at begribe den.