5 aug 2020

Lyden under træerne

En musikalsk rejse med strygerduoen INVENTIONS

Den 22.-23. august præsenteres koncertinstallationen og musikoplevelsen Lyden Under Træerne i den eventyrlige skov rundt om Strids Mølle. Musikken er komponeret af duoen INVENTIONS bestående af violinist Cæcilie Balling og cellist Josefine Opsahl.

Denne august weekend vil man kunne opleve musik skrevet for violin og cello på en helt ny måde, når skoven omkring Strids Mølle danner ramme for en særlig udendørs koncert. Lyden Under Træerne er et interaktivt værk, hvor publikum inviteres til at bevæge sig gennem musikken, der med en klassisk tone, og et elektronisk, improvisatorisk lydunivers, folder sig ud i samspil med naturens egne lyde. Musikerne og lydkilderne er placeret forskellige steder i skoven, hvor de spiller sammen og hver for sig, og skaber en helhed, der kun kan opleves af publikum, som de bevæger sig gennem skoven.

Bag INVENTIONS er violinist Cæcilie Balling og cellist Josefine Opsahl, der begge er aktive musikere på den klassiske og eksperimenterende musikscene. Både som duo og i arbejdet med bl.a. Steffen Brandt, Hess Is More, Statens Museum for Kunst, Designmuseet mm. bringer de deres eksperimenterende og improviserende tilgang til den klassiske form sammen med kendte og klassiske værker.

Om musikken/installationen
I musikken samler INVENTIONS inspiration fra Strids Mølles historie som stammer tilbage fra 1300-tallet i et nykomponeret værk, der tager udgangspunkt i en af de tidligste og mest afgørende epoker i musikhistoriens udvikling, den gregorianske stil. Ved at inddrage lyde fra omgivelserne (møllens hjul, bækken, stenkværnen og naturen), er kernen i værket at reflektere over balancen mellem det analoge og digitale univers.

Med skoven som ramme, bliver naturen en vigtig medskabende faktor i værkets opførelse, hvor et akustisk klangunivers og et elektronisk manipuleret lydfelt i samspil med naturen, bliver en tredimensionel oplevelse.