12 nov 2021

Kunstmusikkens særlige arbejdsvilkår

Ny række af faglige seminarer

Komponister inden for kunstmusikkens områder arbejder ud fra en nysgerrighed i forhold til lydens og musikkens udvikling som kunstnerisk form. Det kræver nogle særlige arbejdsforhold. I DKF arbejder vi for at påvirke og videreudvikle professionalisme og respekten for denne type musikskabelse, og vi ønsker at styrke netværk og videndeling på tværs om eksempelvis rimelig betaling og fair vilkår for tidskrævende arbejde på ikke-kommercielle præmisser.

Derfor inviterer vi den kommende tid til samtaler med en række komponister, der vil fortælle om tilblivelsen af konkrete værker og dele ud af deres erfaringer. I samtalerne vil vi komme ind på spørgsmål som:

  • Hvad var den kompositoriske proces bag?
  • Hvordan spiller arbejdsmetoder og -vilkår sammen?
  • Hvad skulle der helt konkret til, for at dette værk kunne blive udført?
  • Hvad er det enkelte værk værd?
     

Samtalerne vil række fra det fagnørdede over det lavpraktiske og hen til visioner for, hvordan man bedst finder frem til holdbare arbejdsmetoder og -vilkår. Alle vil få mulighed for at stille spørgsmål og komme i dialog med den inviterede komponist og med hinanden om alt fra kompositionsmetoder og -ressourcer, over aftaler og samarbejde til DKFs kulturpolitiske arbejde med fair practice.

Mød filmkomponist Miriam Cutler og komponist og lydkunstner Søs Gunver Ryberg
 

De faglige seminarer skydes i gang onsdag den 01.12. med et fyraftensarrangement om filmkomposition med oplæg, samtale og feedbacksession.

Her kan du møde filmkomponist Miriam Cutler (USA) og komponist og lydkunstner Søs Gunver Ryberg (DK), der begge har mange års erfaring med at lave musik til film, serier og spil, og som begge har vundet priser for deres musik. Med eksempler fra konkrete produktioner vil Miriam og Søs hver især holde oplæg om deres arbejde og erfaringer som komponister på den internationale scene. Efter de to oplæg inviterer vi til en samtale med de to komponister og publikum, der bl.a. vil handle om arbejdsvilkår, forretningsudvikling, fair practice, og de udfordringer man som komponist og kvinde kan møde i et mandsdomineret fag.

Vi runder arrangementet af med en åben feedback session, hvor du som filmkomponist kan få feedback fra Miriam på igangværende projekter. Så sidder du med en konkret udfordring, en idé eller med spørgsmål, du gerne vil have feedback på i en åben session, så send en kort beskrivelse af projektet samt det du ønsker sparring på sammen med din tilmelding til arrangement. Beskrivelsen skal være på engelsk, må max. fylde 1 A4-side, og du må gerne medsende 1-2 lyd- eller filmklip relateret til din case. Case og materiale sendes til sth@komponistforeningen.dk  senest den 26.11. 2021

Program
 

16:00-16:45:  Miriam Cutler fortæller om sit virke som filmkomponist med eksempler fra forskellige produktioner

16:45-17:00:  Pause

17:00-17:45:  Søs Gunver Ryberg fortæller om sit virke med eksempler fra forskellige produktioner

17:45-18:15:  Pause

18:15-19:00:    Samtale med Miriam og Søs om filmkomponisters arbejdsvilkår i dag, bæredygtig forretningsudvikling, fair practice og om at være filmkomponist og kvinde. Moderator: Sine Tofte Hannibal

19:00-20:00:    Feedbacksession med Miriam for filmkomponister – kom og få feedback på egne projekter og udfordringer.