9 feb 2024

Kompositionscamp 2024

Lad dig inspirere af komponisterne Marcos Balter, Signe Lykke og Hugi Gudmundsson, masterclasses og et musikalsk fællesskab på KompositionsCamp på Oremandsgaard Gods den 21.-27. april.

KompositionsCamp er en intens workshop i moderne komposition for komponister inden for alle genrer. Campen foregår i år i smukke omgivelser på Oremandsgaard Gods nær Præstø på Sjælland og henvender sig især til klassiske komponister, sangskrivere, elektroniske musikere, filmkomponister og jazzmusikere.

Årets komponistfakultet består af Marcos Balter, Signe Lykke og Hugi Gudmundsson. I mødet mellem campens fakultet og deltagerne skabes et miljø af intens inspiration og fællesskaber, der ofte vedligeholdes og videreføres efter campens afslutning.

På KompositionsCamp kan etablerede komponister få fyldt den kreative og tekniske værktøjskasse op og møde nye kolleger og samarbejdspartnere fra den rytmiske og klassiske verden.

Campen er i sin struktur både med til at skærpe den enkelte komponists unikke udtryk og give klare svar på, hvordan komponisten bevæger sig videre og udvider sin egen palet af virkemidler. Gennem forståelsen af ”byggeklodserne” for alternative og moderne klassiske effekter, vil deltagerne blive inspireret til at bruge disse elementer i deres egne værker uanset genre.

Deltagerne præsenteres i mødet med erfarne klassiske komponister for deres aktuelle værker og metoder, som skaber fundament for en kollektiv samtale om deltagernes egne værker og tanker om komposition. En intens uge af læring og information, der skaber inspirationer, som rækker ud over selve campen.

Udvid din musikalske horisont
Løbende dykker deltagerne ned i deres egne kompositioner med en ”én til én sparring” med fakultetet. I praksis opstår en vekselvirkning mellem deltagerens oprindelige musikalske ståsted og den nye indsigt og inspiration, der opnås på KompositionsCamp.

Der lægges vægt på en åben og erfarende læring, hvor man ikke skal præstere færdige salgbare resultater, men i stedet opfordres til at eksperimentere med sit eget udtryk og udvide sin musikalske horisont.

I starten af campen afholdes en workshop med den klassiske hornist Niklas Kallsoy Mouritsen og bratschist Mina Fred. Den sidste dag fremføres eksperimenter og nye værker med samme musikere i en fælles prøveproces, hvor mødet mellem komponist og musiker er i højsædet.

KompositionsCamp bliver til i et samarbejde mellem Autor og Dansk Komponistforening med komponisterne Lil Lacy og Søren Møller som ledere på opholdet.


Marcos Balter

Den brasilianske komponist Marcos Balter er kendt for sin unikke stemme og sit stærke engagement i den amerikanske musikscene.

Han er professor i komposition på Columbia University, New York og har komponeret en række værker for førende orkestre og artister. Heriblandt Paul Simon, Ensemble Dal Niente med Deerhof, JACK Quartet og meget mere. https://marcosbalter.com/

Signe Lykke

Fremadstormende dansk komponist, uddannet i København, London og USA. Signe Lykke har især høstet stor ros og anerkendelse for sin opera Nordkraft.

Hun er en af de mest efterspurgte danske komponister med kommende værker til bl.a. pianisten Katrine Gislinge og mundharmonikavirtuosen Mathias Heise. https://www.signe-lykke.com/

Hugi Gudmundsson

Prisvindende islandsk komponist, der arbejder i spændingsfeltet mellem klassisk og elektronisk musik. Han studerede klassisk guitar i en ung alder, men har også spillet elektrisk guitar i dødsmetalbands.

I dag laver han særligt orkester- og korværker. Senest har han komponeret værket The Gospel of Mary til stor anerkendelse i ind- og udland. https://hugigudmundsson.com/