30 sep 2020

Klang - nu som efterårsfestival!

EfterårsKLANG foregår 30 okt. - 8. nov. med masser af kammermusik i verdensklasse, opera og performance, musik for børn og unge og en masse arrangementer, der går bag om værket.

Sommeren 2020 vil altid blive husket som sommeren, hvor verden gik i stå! Også KLANG-Festivalen måtte ændre drastisk og aflyse alle deres fysiske arrangementer. Men nu er det lykkedes dem at ombooke, ændre og omformatere en stor del af de aflyste arrangementer og kan nu byde velkommen til EfterårsKLANG 2020!

I en COVID-19 situation der konstant forandres, er festivalen parat til at satse, selvom det ikke kan udelukkes at nogle af de internationale samarbejdspartnere kan risikere restriktioner på rejser med dertilhørende aflysninger. Festivalens program vil derfor løbende blive opdateret, ligesom der vil blive taget bestik af evt. nye forholdsregler og restriktioner, så at alle kan få en flot og tryg festival.

Fokus i 2020
 

Kammermusik i verdensklasse
I 2020 gæstes KLANG igen af en perlerække af danske og internationale ensembler og solister.

Oplev bl.a. Ensemble Recherche (D) og Morten Riis udforske genkomponeret musik. Eller hør Gérard Griseys mesterværk Vortex Temporum spillet af norske Ensemble Temporum.

Athelas Sinfonietta, KLANGs faste ensemblepartner, præsenterer ikke mindre end tre unikke koncerter, der bl.a. sætter fokus på komponisten Niels Rosing-Schow.

Der er også ny musik fra Polen på programmet, når Kwartludium (PL) besøger festivalen, og fra Norden, når Damkapellet præsenterer resultaterne af deres unikke kollektive tilgang til skabelse og musik. Det er blot noget af det, du kan opleve, når KLANG præsenterer kammermusik i verdensklasse.

Opera og performance
International samtidsmusik har de senere år oplevet en opblomstring af operaer og andre tværkunstneriske musikforestillinger, der går på tværs af den gængse musikopfattelse og eksperimenterer med alle sanser. 

Rasmus Zwickis Duncan House er en intim lejlighedsopera opført af bl.a. Lydenskab og PlusMinus. Private hjem åbner dørene for et nysgerrigt og eksklusivt publikum til en forestilling, der sætter fokus på dagligdagens små genvordigheder.

Hannes Seidls Land opføres i samarbejde med Scenatet. Forestillingen er en fem timer lang picnic og udforsker, hvad der vil ske med samfundet, hvis marker og land flytter til byerne.

Protestværket KUDZU af Malin Bånd spilles i det intime Literaturhaus. Det er et værk, der handler om – og protesterer mod – de økonomiske og politiske mekanismer, der ødelægger vores miljø.

Komponisterne Jeppe Just Christensen og Simon Løffler tilhører en generation af komponister, som eksperimenterer med hjemmebyggede instrumenter, og som ikke er bange for at stille sig selv forrest på scenen. På årets KLANG præsenterer komponisterne hver en koncert med dem selv, deres opfindelser og deres musik i fokus.

Bag om værket
Samtidsmusik skal kunne opleves af alle – også selvom musikken, der præsenteres på KLANG, nogle gange er både kompromisløs og abstrakt. Publikum inviteres indenfor i komponisternes univers, når vi, sammen med KLANGs dygtige kulturformidlere, går bag om værkerne.

Athelas Sinfonietta sætter fokus på musik af Niels Rosing Schow ved en stor portrætkoncert 31. oktober. Dagen inden inviterer KLANG, Athelas og Rosing-Schow til en særligt tilrettelagt Lecturekoncert, hvor nysgerrige kan blive klogere på komponistens univers.

KLANG samarbejder for første gang med Musikmuseet. 31. oktober inviterer vi sammen med museet til fernisering og præsentation af det interaktive musikeksperiment Esophon. Værket er skabt af Anders Monrad og Simon Nielsen.

Også på Musikmuseet 1. november er der Åben workshop med Damkapellet, som også lader plads til en samtale om køn og musikalsk skaberkraft.

2. november inviterer KLANG og Damkapellet på Another Composer Coffee i Koncertkirken, inden de om aftenen spiller koncert. Kom og drik kaffe med kunstnerne, og hør komponisten Lo Kristenson fortælle om sin musik. 

Musik for børn og unge
Alle har ret til store musikoplevelser! KLANGs familiefestival KLANG i KU.BE finder i år sted 7.-8. november. Tag med på en musikalsk rejse ind i farvernes følelsesunivers i Historien om V eller ind til Mørkesti og Solskindsdryp en drømmeverden, hvor græsstrå kan blive til en skov, og tasken et hus.

KLANG i KU.BE byder på helt nye musikforestillinger for børn og voksne i alle aldre. På KLANG i KU.BE er det også både børn og voksne, der skaber musikken. Flere af koncerterne har musik af meget unge mennesker på programmet. Og i Esophon kan alle være med til at skabe musikken. Det er nemlig en lydinstallation, hvor alle kan spille med – børn, voksne og alle derimellem.