9 sep 2020

Growth Rings

Verdenspremiere på nyt værk af Nick Martin inspireret af Bach

Growth Rings er et projekt og samarbejde mellem The Willow Consort - et professionelt kor med base i Danmark, den engelske violinist Daniel Pioro og den herboende engelske komponist Nick Martin.

Ved to koncerter i september 2020 opfører de et program bestående af J.S. Bachs Partita no. 2, med Bachs koraler (med dansk tekst) imellem satserne, og en verdenpremiere på et helt nyt værk af Nick Martin med titlen 'Growth Rings'. 

Martins nyskrevne værk Growth Rings indeholder en chaconne, der er inspireret af den femte sats af Bachs Partita. De to værker komplimenterer hinanden. Begge kombinerer de en virtuositet med en kontemplativ musik, der udtrykker en bred vifte af følelser.

Musikken fremføres af den unge dygtige violinist Daniel Pioro, som anses for at være en af de mest banebrydende violinister i sin generation. Pioro har bl.a. spillet som solist med London Philharmonic Orchestra - både Thomas Adès og Oliver Knussen violinkoncerter - og opført Jonny Greenwoods violinkoncert på BBC Proms sidste år. 

The Willow Consort er et nyt kor bestående af otte professionelle sangere, dirigeret af Danny Purtell.