20 dec 2019

Faculty of senses, meeting #2

I en ny række af møder undersøges krop, sind og sanseapparat. Den 12. januar 2020 ser arkitekt Svend M. Hvass, lydkunstner Laurits Jongejan og billedkunstner George Jagunov nærmere på shinto helligdomme.

Rammen om mødet bliver denne gang Laurits Jongejans fødested, villaen på Cæciliavej i Valby. 

Arkitekten Svend M. Hvass, forfatter til bogen ISE om shinto-helligdommen Ise Jingu, giver en særlig introduktion for at åbne mødet. Derefter kommer vi til at se nærmere på Laurits Jongejans værk “shrine of sacred fears”, som på en gang er et elektromekanisk musikinstrument og et skulpturelt lille hus inspireret af japanske helligdomme. Hans værk spiller ca. 20 minutter som en kort koncertmeditation.

Og endelig vil Georg Jagunov tage os med på en rejse i tiden, idet han læser en fortælling, som bliver illustreret af en opsætning af flint, mos, jord og vand. 

Der sluttes af med diskussioner af varierende planlagt karakter med te og kage.


Om kunstnerne

Laurits Esben Jongejan
Lydkunstner Laurits Jongejan er uddannet ved Diem i Århus og medstifter af Det Digitale Atelier. Det præsenterede værk er hans kandidat projekt, som er blevet til efter studier i Japan, hvor han bl.a. oplevede hvordan mennesker knytter følelsesmæssige forhold til teknologi og hvordan kraft eller ånd kan tage bolig i fysiske genstande.
https://vimeo.com/laurits

Svend M. Hvass
Allerede i sin studietid på arkitektskolen i København fattede Svend M. Hvass interesse for den japanske arkitektur, og især har Solgudindens helligdom i Ise optaget ham. Ise genopføres hvert 20. år og i 1973, 1993 og 2013 har SMH overværet de centrale ceremonier forbundet hermed.

George Jagunov
The wanderer: As a child I played a game I called "Indians" or "Scouts". I would slowly move through the forest. Alone, alert and silent. Searching for traces. Traces of the unknown and of the unseen. In a way much of my art now is the same game, taken to a different level. jagunov.com