1 nov 2022

Fødselsdagskoncert med uropførelse

Når komponisten Poul Rovsing Olsens 100-års-dag fejres med koncert i Holte kirkes sognegård, er det med bl.a. en uropførelse af Peter Bruun på programmet.

Lose Me Not when darkness whelms upon us er titlen på en ny strygetrio af komponisten Peter Bruun, som uropføres søndag den 6. november ved en koncert i Holte Kirkes sognegård.

Anledningen for koncerten er, at det i år er 100 år siden, at komponisten Poul Rovsing Olsen blev født.

Det nye værk spilles af Trio Slaatto, som består af Anette Slaatto, bratsch, Jonathan Slaatto, cello, og Helge Slaatto, klaver. Ved koncerten medvirker også pianisten Anne Mette Stæhr.

"For 10 år siden komponerede jeg til komponisten Poul Rovsing-Olsens 90-års-fødselsdag strygetrioen The Black Waters til Trio Slaatto", fortæller Peter Bruun. "Værket tog udgangspunkt i en sang, jeg havde komponeret og inkorporerede musik fra en af Poul Rovsing Olsens berømte optagelser af perlefiskersange fra den persiske golf. Til Poul Rovsing Olsens 100-års-fødselsdag har jeg komponeret en ny trio, igen til Trio Slaatto, som er et søsterværk til The Black Waters, og det vil igen tage udgangspunkt i en sang, jeg har komponeret."

Det er Ny Musik i Birkerød, der i samarbejde med Louise Lerche-Lerchenborg, enke efter Poul Rovsing Olsen, har arrangeret koncerten. Louise Lerche har udvalgt de værker, som bliver spillet, og blandt dem er strygetrioen A dream in violet, op 85, som er det sidste værk Poul Rovsing Olsen nåede at komponere, inden han døde i 1982 i en alder af kun 59 år.

Kort om Poul Rovsing Olsen
Poul Rovsing Olsen var både uddannet jurist, pianist og komponist og var desuden en anerkendt musiketnolog. Gennem 20 år var han ansat i Dansk Folkemindesamling, og han foretog gennem årene en lang række rejser til bl.a. landene omkring Den arabiske Golf, Indien, Egypten og Grønland, hvor han indsamlede og optog den lokale musik. De mange musikalske indtryk fra hele verden inkorporerede han i sin egen musik i form af rytmer, klange og musikalske motiver. Læs mere i Komponistbasen