4 mar 2024

Dansk lydkunst til OL

Lydkunstværk af Ying-Hsueh Chen udvalgt til den danske pavillon i Paris under De Olympiske Lege

I december 2023 lancerede VisitDenmark, Den Danske Ambassade i Paris, Le Bicolore og Art Music Denmark et open call til et lydkunstværk, som skal præsenteres i den danske pavillon i Paris under OL 2024 som del af et kulturprogram kurateret af VisitDenmark. Her faldt valget på det audiovisuelle værk “Mirage” fra 2023 af slagtøjsspiller og komponist Ying-Hsueh Chen, som gennem mange år har høstet ros i udlandet såvel som i den danske presse. Udover i den danske pavillon vil værket også kunne opleves i Det Danske Studenterhus i Paris.

I forbindelse med udvælgelsen af værket lagde bedømmelsesudvalget bl.a. vægt på den høje kunstneriske kvalitet, samt at det kan værdsættes af mange forskellige mennesker grundets dets spontante karakter, meditative ro og muligheder for fortolkning; heriblandt ud fra et klimaperspektiv, hvilket også resonerer med programmets tematikker. Derudover talte værket ind i den stolte arkitektoniske arv, vi har i Danmark, da det på poetisk vis skildrer og interagerer med Brønshøj Vandtårn både visuelt og musikalsk, såvel som til fransk musikhistorie da det også refererer til den franske komponist Erik Satie.

Om samarbejdet og begrundelsen for udvælgelsen af Ying-Hsueh Chens værk fortæller Catherine Lefebvre, presse- og kulturchef ved Den Danske Ambassade i Paris: ”Vi har gennem et unikt samarbejde søgt at nå det højeste kunstneriske niveau som en anerkendende kommentar til den elitesport, som De Olympiske Lege repræsenterer. Med stærke tematikker om vor tid mener vi i udvælgelseskomitéen, at ”Mirage” taler ind i en dansk og global dagsorden med et enormt kunstnerisk overskud. Vi glæder os meget til at vise værket både i den danske pavillon og på Det Danske Studenterhus i Paris”.