27 feb 2017

Blik for blik

Opera vendt på vrangen

Kunst- og musikensemblet SCENATET opfører verdenspremieren af komponist Niels Rønsholdts nye genreeksperimenterende opera Blik for Blik i en intim opsætning på Pakhus 11 i København d. 17.-19. marts 2017.

Blik for Blik er en opera om kærlighed, valg og konsekvenser; en fortælling om kærlighedsrelationens natur og især dens vrangsider. Komponisten Niels Rønsholdts tematiske behandling trækker musikalsk og tekstligt både på populærmusikken og på det helt tidlige operaformat. På en nøgtern og tilgængelig måde udfordrer Rønsholdt vores gængse opfattelse af, hvad en opera er og kan være. Blik for Bliker et dybdegående eksperiment med selve operagenren, som gennem en minimalistisk rekonstruktion og nytænkning nærmest vendes på vrangen.

Scenografien er, ligesom operaen selv, skåret ind til benet. Som en visuel forlængelse af musikken ligger et omfattende og nuanceret lysdesign, der fungerer som et bærende dramaturgisk element. Lys med glimt af mørke og mørke med glimt af lys bliver brugt som konkrete visualiseringer af operaens fortælling. Tilbage står en skarpt skåret og raffineret opera, som rammer sanseapparatet både udefra og indefra.

Blik for Blik opføres i en intim opsætning med et begrænset antal publikummer per forestilling i de rå lokaler i Pakhus 11 på Østerbro i København. Forholdet mellem scene og publikum er opløst, og publikum kan vente sig en intim totaloplevelse.

Bemærk!

På grund af operaens intime opsætning er der et begrænset antal billetter til salg til hver forestilling, og billetter vil udelukkende blive solgt i forsalg. Forestillingen foregår på engelsk og varer ca. 1,5 time uden pause. Dele af forestillingen foregår i totalt mørke, og der vil indgå stroboskoplys. Forestillingen er ikke egnet for børn under 12 år.