8 sep 2017

The way the dead love

- et operamanifest præsenteret af ensemble Lydenskab med libretto og musik af komponisten Louis Aguirre

Med inspiration fra afro-cubanske ritualer præsenterer ensemble Lydenskab og komponisten Louis Aguirre en forestilling, der bifalder de af menneskets og i særdeleshed kvindens drifter som indførslen af kristendommen var med til at undertrykke. Den giver kvinden hendes seksualitet tilbage i en omskrivning af skabelsesberetningen, som den er fortalt af Hesiod og ikke som den beskrives i biblen.

The Way the Dead Love er Pandoras manifest, hvori hun udtrykker sin uafhængighed overfor Gud. En spejling af vores skizofrene samfund og en invitation til at frisætte os selv fra en kontrolleret hverdag ved at tage os mere tid til at nyde og dyrke vores instinkter/drifter.

Lydenskab præsenterer som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 nyskrevet libretto og musik af den prisbelønnede komponist Louis Aguirre i en forestilling med inspiration fra og tekst af forfattere fra Hesiod til Catherine Breillat.

THE WAY THE DEAD LOVE kan beskrives som et tværmedialt møde mellem Louis Aguirre (CU/DK), ensemble Lydenskab, sanger Laura Bowler (GB), dansere Julia B. Laperierre CDN/DE og Tizo All (BR/D) og instruktør Troels Primdahl, i scenografi af Anders Bigum, Troels Primdahl & David Ramírez Gómes.