Uropførelse af strygekvartet

Spillestedet ALICE lægger hus til, når komponisten Anders Lauge Meldgaard i selskab med strygekvartetten Halvcirkel uropfører hans helt nye værk.

Værket, som er skrevet til strygekvartet med live elektronik, beskriver Meldgaard selv som en art dekonstrueret kærlighedssang. Gennem gentagelser og forskellige tempi, forstørres de enkelte fragmenter og elementer op og lytteren tages med ind i det skabende rum af vibrerende smukke klangbilleder. Værket fordrer en dyrkelse og en fascination af det langsomme og nærmest slowmotion-agtige, som man bare må læne sig tilbage og lade sig opsluge af.

I forlængelse af uropførelsen kan du opleve Halvcirkel opføre den legendariske minimalist Terry Rileys “Salome Dances for peace for String Quartet III: The Gift”, som de netop har udgivet deres fortolkning af på Weltfreude Music tidligere i år.


Anders Lauge Meldgaard
Anders Lauge Meldgaard er en komponist og musiker, der arbejder inden for en bred vifte af musikalske udtryksformer, lige fra fri improvisation til moderne kompositionsmusik over lydinstallationer, eksperimenterende sangskrivning, orkestrale collager, mixbånd og støjende værker for elektrisk guitarsekstet. Meldgaard er nok af de fleste kendt for sit tidligere alias Frisk Frugt. Han har udgivet adskillige anmelderroste albums inden for det sidste årti, hvor hans seneste udgivelse “At Synge Verden Ind I En Ny Og Mangefoldet Tid” (2018) for 8 instrumenter især står højt på listen. Meldgaard er desuden medstifter af de uomgængelige kollektiver Yoyooyoy og År & Dag og har tidligere været nomineret til Steppeulven og Nordic Music Prize for sine udgivelser med Frisk Frugt. 

Halvcirkel
Halvcirkel er et eksperimenterende stryger-ensemble, der i forskellige konstellationer udforsker klassiske værker, improvisation og fri fortolkning og tager kammermusikken til nye højder. Kvartetten har fortolket værker af bl.a. Philip Glass og Dmitri Shostakovich og er kendt for sin organiske og minimalistiske lyd og nærværende performancestil, hvor balancen mellem stram struktur og improvisation udforskes.