Travers - open call

For skabende kunstnere og andre aktører inden for kunstens verden, der ønsker at være med til at udvikle og udvide kunsten på tværs af kunstarterne.

Fra sommeren 2018 til sommeren 2020 tilrettelægger TRAVERS workshops, symposier, readings, showcases og saloner, der ikke kun zoomer ind på forskellige indgange til det tværkunstneriske samarbejde, men også åbner for en nye former for dialog med publikum.

En lang række banebrydende kapaciteter fra ind- og udland er med til at løfte projektet og drive det frem. Sammen med deltagerne vil de hen over to år udfordre formater, metoder og samarbejdsformer, for derved at være med til at berige mødet mellem kunstnere og kunstarter. TRAVERS er et løbende projekt, der stopper undervejs, for at fordybe sig i specifikke temaer og kunstneriske tankesæt.

Det toårige forløb er gratis at deltage i, og man kan stige af og på undervejs. De deltagende kunstnere vælges på baggrund af et OPEN CALL. 

 
INVITATION TIL FACE THE PAST  

Første stop på den toårige rejse bliver i slutningen af november 2018, hvor TRAVERS slår lejr på Glyptoteket i København. Omringet af samlingens fantastiske skæbnefortællinger, går de camperende kunstnere, på opdagelse i hvad der definerer deres fortid, og hvordan begrebet historiefortælling kan udfordres.

Hvordan genforhandles kulturarven og hvordan kan genfortællingen af fortællingen skabe udgangspunkt for nye fortællinger? Hvad vil det sig at være en del af en fælles historie? Hvad hvis det magtfulde persongalleri, der manifesterer fortidens storhed - og som derfor er repræsenteret på Glyptoteket - i virkeligheden er et tilfældigt sammenrend af karakterer, der lige var på markedet, da samlingen skulle sammensættes? Hvilke tilfældige hændelser legitimerer nutidens blik på fortiden? Og hvad kræver det at blive sat op på en piedestal i verdenshistoriens arkiv?  

Læs mere om projektet på http://TRAVERS.world