8 maj 2017

Struer Tracks

En ny international festival for lydkunst

I dagene d. 2.-18. juni 2017 vækker ’Struer Lydens By’ genklang med lanceringen af den spritnye internationale festival for stedsspecifik lydkunst: Struer Tracks Urban Sound Art Festival. Struer vil summe af lyde og aktiviteter, når byen fyldes med lydinstallationer og - skulpturer, performances samt workshops og lydlaboratorier, der vil skabe nye og anderledes lydoplevelser i byen.

STORE AMBITIONER FOR STRUER TRACKS OG LYDENS BY

Struer Tracks er en festival for stedsspecifik lydkunst i det offentlige rum, og d. 2. juni 2017 åbner den for første gang i Struer bymidte med en stor udstilling samt en lang række iørefaldende lydevents. Ambitionerne med den nye festival er store, og visionen er, at den skal være en internationalt anerkendt biennale for lydkunst, der markerer Struer som ’Lydens By’ på Danmarks- og Verdenskortet.

På trods af de internationale ambitioner er den lokale forankring ekstrem vigtig: ”Struer vil ikke være et bagtæppe for forestillingen. Struer er hovedpersonen, som festivalen vil sætte lys på – eller lyd på” udtaler festivalleder Jacob Kreutzfeldt.

Siden 2012 har Struer stræbt på at markere sig som ’Lydens By’, en satsning der bl.a. skal ses i lyset af B&O’s placering i byen siden 1925. Der er her tale om en massiv indsats, som inddrager alle byens kommunale aktører og hvor der særligt fokuseres på at integrere lyd i byliv og oplevelser. Med lanceringen af Struer Tracks indledes en konstruktiv og kritisk undersøgelse af, hvordan Struer er, har været og vil være ’Lydens By’.

Soundmap Struer

Struer Tracks samarbejder med Dansk Komponistforening om projektet SOUNDMAP Struer. I ugerne 22 og 23 vil komponisten og lydkunstneren Hans Sydow besøge 5 forskellige skoleklasser i Struer Kommune. Sammen med elever i 5. eller 6. klasse vil Hans Sydow arbejde med, at skabe små fortællinger i ord og lyd, der tager udgangspunkt i undervisningskonceptet Jeg kan huske ®

OM SOUNDMAP.DK

Projektet er samtidig en test af et nyt værktøj for børn og lærere. SOUNDMAP.DK er en kreativ platform, hvor elever og lærere på en enkel og sjov måde kan arbejde med lyd og fortællinger som udtryk og erfaringsform i undervisningen. I SOUNDMAP.DK kan du optage, redigere og lave et landkort af historier, lyde og musik. SOUNDMAP.DK er produceret af RESONANCE.DK i samarbejde med Dansk Komponistforening og med støtte fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler.