1 jun 2022

Sounds of the future residency

De første to kunstnere, der modtager et residency i Sound Art Labs kunstnerlejlighed, er fundet.

I marts offentliggjorte vi i DKF, at vi med Sound Art Lab, SPOR festival og Struer Tracks er gået sammen om at udbyde 4 nye residencies med fokus på udvikling inden for lydkunst.

Første ansøgningsfrist var i april, og de to første ud af i alt fire kunstnere, der modtager et Sounds of the Future Residency i år, er nu fundet:

Katrine Amsler
Katrine Amsler er komponist, lyddesigner, producer, instrumentbygger og musiker uddannet fra musikkonservatoriet i Malmö. De seneste år har hun arbejdet med forskellige typer af audiovisuelle projekter bl.a som sound artist for komponist Martin Stig Andersen. I 2021 vandt hun den britiske 'Sound of the Year Award' af The Museum Of Sound og The New BBC Radiophonic Workshop.

Katrine Amsler er i residency i tre uger i løbet af oktober 2022. 

Louise Foo
Den danskfødte kunstner Louise Foo arbejder i og omkring lyd som materiale for interaktive oplevelser ved at bruge nye teknologier til at intensivere affektivt engagerende lydkvaliteter. Hendes seneste arbejde tæller multi-kanal data-sonifikation, der i nær realtid dokumenterer smeltningen af Indlandsisen, musikalsk udforskning af det interplanetariske rum gennem installationer af lydobjekter i keramik og glas med FOO/SKOU og immersiv musikfremstilling med bandet SØSTR.

Louise Foo er i residency i tre uger fordelt mellem juli og oktober 2022.