28 feb 2022

Sound Art Lab henter ny leder i Berlin

Sound Art Lab, der er Danmarks eneste center for kunstnerisk udvikling i lyd, har ansat Jacob Eriksen som ny leder. Jacob Eriksen forlader en forskerstilling på Universität der Künste Berlin for at komme til Struer.

36-årige lydkunstner og lydforsker Jacob Eriksen er klar til at tage Sound Art Lab videre på den rejse, der skal gøre stedet til et internationalt kraftcenter for lydkunst.

”Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet på Sound Art Lab, og først og fremmest skal jeg lære området og en masse nye mennesker at kende,” siger Jacob Eriksen.

Sound Art Lab blev indviet i slutningen af august sidste år, og har til huse i Bang & Olufsens tidligere administrationsbygning på Peter Bangs Vej. Stedet råder over lydstudier, atelier, undervisningslokaler og værksteder.

For tiden er lydkunstner Zara Julius på et 3-måneders arbejdsophold i Sound Art Lab. Disse ophold er ifølge den nye leder er en gevinst for både Sound Art Lab, kunstnerne og Struer som Lydens By.

”Det at skabe lydkunstmiljøer ved hjælp af blandt andet arbejdsophold for kunstnere bliver fortsat en stor prioritet for at Struer og Sound Art Lab kommer endnu mere på landkortet, mens jeg også håber, at struerboerne vil komme og opleve Sound Art Lab, når der inviteres til foredrag, performances og andre offentlige begivenheder siger Jacob Eriksen, der besøgte Struer første gang under Struer Tracks i 2019.

En unik mulighed
I 2012 tog Jacob Eriksen til Berlin for at specialisere sig i lydkunst gennem uddannelse og forskning på kunstuniversitetet i byen. Foruden sin uddannelses- og erfaringsmæssige baggrund medbringer Jacob Eriksen også et kæmpe netværk både nationalt og internationalt, der kommer både Sound Art Lab og Struer til gavn.

I fremtiden skal der nemlig indgås nye partnerskaber og samarbejder med både danske og internationale institutioner, der kan udvikle det allerede spirende kreative miljø og som kan give borgere og besøgende et indblik i, hvad lyd kan.

”Da jeg blev opmærksom på denne sjældne chance for at vende tilbage til Danmark og beskæftige mig fuldtid med lydkunst som leder af en spirende lydkunstplatform i Vestjylland, blev jeg nødt til at forfølge den. Det er utrolig stærkt, at man politisk har sat en retning med Lydens By, og jeg ser frem til at tage ansvaret for at bidrage til dette fokus fra det lydkunstneriske perspektiv. Jobbet som leder af Sound Art Lab er for mig en unik mulighed for at udfolde mine erfaringer fra min tid i Berlin, og jeg ser et enestående potentiale i at etablere og videreudvikle en af de mest markante lydkunstplatforme i omgivelser, der i forvejen sprudler af lyd,” afslutter Jacob Eriksen.

Sound Art Lab er en del af lydklyngen i Struer – der med lydvirksomheder, iværksættermiljøet Sound Hub Denmark, den nationale lydklynge Danish Sound Cluster og det kreative samspil mellem dem, skal bidrage til at tiltrække verdensklasse kompetencer, og til at Struer kommune bliver et internationalt centrum for iværksættere, virksomheder, kunstnere, uddannelsesinstitutioner og andre der arbejder med lyd.

Jacob Eriksen starter i sin nye stilling den 1. marts 2022 og erstatter Sound Art Labs tidligere leder, Jacob Kreutzfeldt, der forlod sin stilling ved årsskiftet.