11 sep 2017

Solar walk

Bigbandsymfoni og multiæstetisk rumvandring

Solar Walk er en bigbandsymfoni og visuel forestilling om solsystemet og rummets erobring. Medrivende animationer, live jazzmusik og poesi udfolder fortællingen om vores solsystem og menneskets rolle i det. En kunstnerisk og fantasifuld rejse ind i naturvidenskaben og universet. Et rum, hvor vi kan lade alle de følelser, der knytter sig til naturvidenskabelige fænomener som The Big Bang og det at være menneske, få frit lejde.

Solar Walk består af et nyt værk skrevet af komponist Niels Marthinsen med sange skrevet af komponist og sangskriver Susi Hyldgaard, samt en helt ny animationsfilm af den prisvindende animationsfilmskaber Réka Bucsi.

En del af noget større

ORIGINS2017 er et samarbejde mellem fem aarhusianske ensembler: Aarhus Symfoniorkester, Århus Sinfonietta, Vokalensemblet GAIA, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Sommeropera. 

Projektet præsenterer ny musik, der kan formidle store videnskabelige ideer og problemstillinger ved hjælp af musikkens evne til at vække dybe følelser. I koncerter, debataftener, foredrag og undervisningsforløb fortælles de helt store historier om, hvor vi kommer fra.

Det handler om Big Bang, om rummet, om menneskets tilblivelse – og om vores forhold til de store naturvidenskabelige spørgsmål.