1 apr 2019

Simons salmer

Simon Grotrian er en af de mest anerkendte nulevende danske digtere. Han har bl.a. skrevet salmedigte, hvor hans moderne digtning har den kristne tradition med sig; og han går modigt til værks og presser sprogbillederne til deres yderste.  Sansningen og det nyskabende er i fokus.

Komponisten Hasse Poulsen har skrevet melodier til en række af digtene, som trækker på inspiration fra den klassiske salmeskat - fra Luther og frem til de store danske trubadurer som Kim Larsen og Poul Dissing.

Sammen med to af Danmarks dygtigste jazzmusikere organisten Jakob Davidsen og trompetisten Thomas Fryland synger Poulsen et udvalg af disse salmer ved en koncert i Søllerød Kirke d. 7. april.

Om musikerne

Jakob Davidsen er organist ved kirkerne i Ågerup/Kirkerup/Hvedstrup, er kendt og præmieret for sin musik i grænselandet mellem improvisation og komposition. Det har medført 3 Danish Music Awards, DJBFAs Hæderspris, 15 cd-udgivelser i eget navn og koncerter i Europa og Sydamerika.

Trompetisten Thomas Fryland er en af Danmarks fineste jazzmusikere med en stor karriere internationalt bag sig som mangeårig sideman med Phil Woods, Lee Konitz, Benny Golson og indspilninger i eget navn med Danmarks største jazznavne.

Hasse Poulsens karriere udspilles først og fremmest på scenerne i Frankrig og Europa med grupper som Das Kapital og Louis Sclavis, er stilistisk meget bred med yderpunkter i den mest nysgerrige musik og singer-songwriting.