Separation

Release på Nick Martins debutalbum

Separation er navnet på komponisten Nick Martins debutalbum, en dobbelt LP, der omfatter musik skrevet og optaget i løbet af en fireårsperiode. Musikken kortlægger en rejse gennem en mørk periode i Martins liv, som starter mens han bor i Finland og slutter i Danmark.

Dobbeltalbummet er opdelt i  "Fædreland" og "Matres", som tilsammen danner et værk, der er symfonisk i følelsesmæssig forstand. 'Fædreland' er dedikeret til Martins far og 'Matres' til hans mor. Hvor 'Matres' beskæftiger sig med
behovet for sikkerhed, udtrykt gennem det arketypiske billede af en kvindelig helligdom, en mytisk have, er "Fædreland" en overgangsperiode; der skildrer en rejse væk fra helligdommen til daggryshorisonten, på jagt efter mistede fædre.

Om Nick Martin

Nick Martin er en komponist / musiker / sanger, der uanset hvad han gør stræber efter en nøgen følelsesmæssig ærlighed og en søgen efter det åndelige. Hans musik er følsom, ofte fyldt med en melankolsk længsel, og inden for et enkelt stykke kan musikken variere fra intim solosynth til frodige orkestrale teksturer og korarrangementer.

Martin voksede op med at spille og studere klassisk musik, men har altid haft sit hjerte i bjergene og skoven fyldt med fuglesang og folkemusik. I løbet af de sidste ti år er han langsomt faldet ind i grænselandet, hvor musikalske vilde blomster vokser ud af sprækkerne i traditionen.

Martin har fundet sin base i København, hvor han har etableret gruppen 'Thou Art a Vessel ', som omfatter musikere og sangere fra folkemusik, jazz, klassiske og armenske traditioner.