20 nov 2017

Rundt om klaveret

Den 1. og 2. december kan du opleve de sidste to koncerter med klaveret i centrum i komponistgruppen Snow Masks nye koncertserie.

Rundt om klaveret med pianisten Maria Eshpaj (Rusland/DK)

Maria Eshpai er født og opvokset i Moskva, har spillet klaver siden hun var 5 år og fik sin musikuddannelse på Tchaikovsky konservatoriet i Moskva. I 2011 flyttede hun til Danmark for at studere hos professor Anne Øland i solistklassen på konservatoriet i Aarhus, hvorfra hun debuterede i 2013 med en meget rost koncertturné.

Ved denne koncert d. 1. december vil hun spille klavermusik fra Cuba – et historisk vue … fra ældre tid til uropførelse af bestillingsværk hos den herboende cubanske komponist Louis Aguirre.

Rundt om klaveret med Duo Plus (Rusland/Dk)

Den 2. december spiller Maria Eshpai igen men nu i selskab med saxofonisten Henriette Jensen. Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og blev senere optaget på masteruddannelsen på Conservatorium van Amsterdam i Holland. I efteråret 2012 debuterede hun fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse. Henriette har specialiseret sig i ny musik og har uropført flere nyskrevne værker for saxofon både i Danmark og Holland.

Ved denne koncert vil Maria og Henriette spille et program bestående af ny russisk musik og en uropførelse af bestillingsværk hos Simon Christensen.