5 mar 2020

PULSAR 2020

SPACE & ROOM – feat. Bang on a Can All Stars

PULSAR 2020 markerer, at 3D-lyd har holdt sit indtog på DKDM. Ved flere koncerter i løbet af festivalen kan man få en lydlig totaloplevelse i Ny Sal med 44 højtalere og 4 subwoofere i en sfærisk ophængning. Der kan skabes såvel virtuelle oplevelser af lydlige utrolige landskaber som superrealistisk genskabelse af eksisterende akustikker. DKDM’s komponister eksperimenterer flittigt med de nye muligheder.

Skiftende fortolkninger af koncertrummet – kammeret (kammermusik) og kirken – udnyttelsen af ‘tæt på’ og fjernvirkninger, ekkoer m.v. er siden renæssancen velkendte musikalske virkemidler. Ny musik kan aftvinge de kendte virkninger nye oplevelser. Det er et gennemgående tema ved en række af koncerterne, blandt andet under inddragelse af dans og drama.

PULSAR festivalens DNA er musik skabt af konservatoriets unge komponister og fremført af konservatoriets instrumental- og sangstuderende. Og PULSAR 2020 viderefører traditionen med et samarbejde med Kunstakademiets Billedkunstskoler om udstilling på udstillingsstedet Q og diverse tværdisciplinære kunstneriske udtryk: rum og lyd er i fokus i objekter, installationer og performances af de studerende på kunstakademiet og konservatoriet.

Danmarks Radios ensembler gæster årets PULSAR ved to koncerter. Samarbejdet med DR VokalEnsemblet kommer til udfoldelse i en workshop-koncert med 4 nykomponerede korværker. DR SymfoniOrkestret præsenterer en ambitiøs symfonisk koncert med en skandinavisk premiere på amerikanske Julia Wolfes nye værk Flower Power for orkester og forstærket ensemble samt premierer på 2 værker af DKDM-komponisterne Xavier Bonfill og Matias Vestergård.

Som solister i Julia Wolfes spektakulære hyldest til 1960’erne medvirker årets gæsteensemble, det legendariske New York-baserede elite-ensemble Bang on a Can All Stars. Bang on a Can All Stars har naturligvis også sin egen koncert, hvor tre DKDM-komponister Kirsten Milenko, Lasse D. Hansen og Esben Nordborg Møller har komponeret specielt til ensemblet. Ved denne koncert opfører ensemblet desuden en buket af den amerikanske minimalismes fremmeste komponister (Philip Glass, Julia Wolfe, Steve Martland og Kate Moore).