8 sep 2017

OpenDays Festival

Aalborgs og Nordjyllands største samlede præsentation af ny musik og lydkunst

I dagene 15. til 17. september udfolder årets festival sig med 12 koncerter og performances samt et nyt initiativ, 'Åben Scene'.

Det hele opføres af en række fornemme danske og internationale musikere og ensembler på topniveau, ligesom OpenDays også er scene for børn og unge, der prøver kræfter med ny musik.

Organisten Tina Christiansen og Den Danske Messingkvintet åbner festivalen fredag eftermiddag kl. 16 med en dobbeltkoncert i Ansgars Kirke, dels med egne programmer, dels med uropførelsen af et nyt fællesværk af komponisten Bo Gunge. Den svenske cellist Alexandra Hallén spiller solo koncert i Utzon Centeret, og derefter stikker OpenDays til søs med en aftenkoncert på turistbåden m/s KYSTEN, der krydser rundt ved Aalborgs havnefront som et sælsomt klingende fartøj med lydkunst af Christian Skjødt og en performance med den islandske komponistgruppe S.L.A.T.U.R..

Lørdag byder festivalen på koncert i Vor Frue Kirke med den lokale Trio Cayenne, klokkenist og organist Erik Kure giver koncert på C. W. Obels Plads og Gabels Torv via et transportabelt kirkeklokkespil på lastbil. Om eftermiddagen kan man høre resultatet af et samarbejde mellem 4 musikere fra Athelas Sinfonietta Copenhagen og 10 MGK studerende fra Aalborg Kulturskole, der tilsammen uropfører nye værker skrevet til projektet af komponisten Kristian Rymkier. Aftenen er henlagt til Aalborg Kloster, hvor først sopranen Nickie Johansson og cellisten Henrik Brendstrup danner duo, og derefter lægger klosteret rum til en solo aften med musikerne Anna Klett, Dean Delgiusto, Henriette Jensen, Mikkel Egelund og Olga Carlsen, der uropfører hver sit nye værk skrevet til lejligheden af komponisterne Louis Aguirre, Eirik Moland, Peter Bruun, Benjamin de Murashkin og Niels Chr. Rasmussen.

Søndag formiddag har OpenDays premiere på 'Åben Scene' – et 2 timers forløb i den store Kedelhal i kulturhuset Nordkraft, der bl.a. vil rumme optræden af elever fra Rebild Kulturskole og studerende fra konservatorium, en halv times slagtøjskoncert med percussionisten Matias Seibæk og en premiere på et nyt lydværk af komponisten Morten Poulsen. Derefter spiller pianisten Jonas Olsson (Sverige) koncert i Utzon Centeret, hvor også Ensemble Black Pencil fra Holland runder festivalen af med en farverig koncert, som netop Black Pencil kan det.