8 feb 2022

Og P2 Juryens specialpris gik til...

Fredag d. 4. februar holdt P2 den klassiske musiks store årsfest, P2 Prisen, i DR Koncerthuset. Blandt de 10 priser der blev uddelt var Juryens Specialpris, der velfortjent gik til koncertsanger, underviser, musikagent og politiker Marianne Karlberg for at bryde tavsheden i opgøret med magtmisbrug, sexisme og krænkende adfærd i den klassiske musikbranche.

I motivationen lød det:

Opgøret med magtmisbrug, sexisme og krænkende adfærd er vigtigt for hele den klassiske musikverden i Danmark, og det opgør har koncertsanger, underviser, musikagent og politiker Marianne Karlberg stillet sig i spidsen for. Hendes åbne brev om en gennemgribende kulturændring og dialog fik opbakning fra en lang række sangere og musikere, orkestre og ensembler, og det har siden ført til konkrete handlinger og ændringer. Måske de første grønne spirer til en ny kultur, der skal opdyrkes. 

Juryens Specialpris tildeles Marianne Karlberg, i håb om at hendes indsats vil kaste nærende og styrkende lys af sig, så spirerne kan vokse og nye komme frem til gavn for det klassiske musikliv på alle niveauer og for kommende generationer.

Læs mere om alle de andre prisuddelinger på DR's hjemmeside