9 nov 2019

Ny opera i din lejlighed?

Rasmus Zwickis nye lejlighedsopera Duncan House opføres på KLANG-Festival 30. til 31. maj 2020. Værket spilles af Ensemble Lydenskab (DK) og Ensemble PlusMinus (UK) med sangere og skuespillere fra den oprindelige opførelse i lejlighedskomplekset Duncan House i London i 2019.

På en lille opslagstavle i opgangen blev de skriftlige opråb og udfald fra beboerne hængende indtil viceværten en dag pillede dem ned, eller de blev dækket til af andre beskeder. Vrede, undrende og rådvilde udsagn, fra et liv i forandring, formuleret af mennesker som ikke kender hinanden, men bor i samme bygning. Håndskrevne sedler som dag efter dag stillede deres ubesvarede spørgsmål ud i et tavst offentligt rum, hvor ingen lytter.

Men der var én som lyttede – komponisten på fjerde sal, som i tre år samlede alle de ensomme stemmer sammen med ønsket om at sætte dem i spil med hinanden og give dem lyd, og i august 2019 blev endnu en besked sendt ud i det tavse fællesskab: “Kom op til mig og hør vores bygning sat i musik”.

Opera i DIN lejlighed?

Duncan House er ikke en helt almindelig opera. Den er nemlig skrevet til at blive opført i helt almindelige lejligheder.

Har du en stor eller lille lejlighed i København? -Gerne i Sluseholmen – og kunne du tænke dig at huse et spændende og professionelt kulturarrangement?

Hvis det kunne være noget for dig skal du vide at:

  • Lejlighedsoperaen er en professionel produktion. – vi passer godt på din lejlighed og dine ting
  • KLANG-Festival kan yde en mindre betaling for lån af din lejlighed
  • Forestillingen skal sættes op 29. maj og spiller 30.-31. maj, 2020, med ialt 4-6 forestillinger af 1 times varighed
  • Forestillingen spiller i dit hjem som det er, og du kan godt være hjemme i forestillingsperioden.
  • Mellem 20-40 af Københavns allerbedste publikummer kommer til hver forestilling.
  • Musikken er skrevet for stille, akustiske instrumenter så den ikke forstyrrer naboerne.